/ Δημιουργίες / Ιδέες για εντυπωσιακό αμπαλάζ

Ιδέες για εντυπωσιακό αμπαλάζ

mara on December 27, 2018 - 10:35 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Η πιο λαμπερή εορταστική περίοδος του χρόνου είναι εδώ και όλοι ετοιμάζουμε τα δώρα για τα άτομα που αγαπάμε. Πέρα από τα δώρα που θα μπουν κάτω από το δέντρο την Πρωτοχρονιά, παίρνουμε δώρα για όσους γιορτάζουν, όσους επισκεφτούμε και συναντήσουμε αυτές τις μέρες. Επειδή θέλουμε  να είναι εντυπωσιακά από την πρώτη στιγμή, θα δούμε κάποιες ιδέες για το πώς μπορούμε να τα τυλίξουμε.

 Θα αξιοποιήσουμε όσα υλικά έχουμε στο σπίτι μας. Το χαρτί ταχυδρομείου ή ένα απλό χαρτί μπορούμε να το στολίσουμε και να το ζωγραφίσουμε. Στο δώρο αριστερά κόλλησα δύο ματάκια, ένα πον πον που έφτιαξα από μαλλί μπλε χρώματος και ζωγράφισα τα κέρατα.

Δεξιά βλέπουμε πώς πολλά μικρά πον πον και φουντίτσες κάνουν το χαρτί ταχυδρομείου να δείχνει όμορφη κόλλα περιτυλίγματος. (Credit: www.guiademanualidades.com)

  Eπειδή το να φτιάξουμε πον πον είναι πολύ εύκολο, με λίγη φαντασία σκεφτόμαστε τρόπους να τα στολίσουμε. Με χαρτόνι, χρωματιστό σύρμα και μαλλί στη θέση της κορδέλας μπορούμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή μας. (Credit: www.guiademanualidades.com)

 Με χαρτί ταχυδρομείου, σπάγκο και μία ασπόμαυρη φωτογραφία από περιοδικό, παλιό ημερολόγιο ή εκτυπωμένη από εμάς, το δώρο είναι έτοιμο. (Credit: pinterest).

 Αν έχει περισσέψει γκοφρέ χαρτί από κατασκευές που έκαναν τα παιδιά της οικογένειας στο σχολείο, μπορούμε να τυλίξουμε με αυτό δώρα. Χρειάζεται προσοχή, γιατί σκίζεται πολύ εύκολα.

 Γκοφρέ χαρτί σε διάφορα χρώματα και λουλουδάκια από γκοφρέ σε αποχρώσεις που ταιριάζουν.

 Το πιο εύκολο σχήμα που μπορούμε να δώσουμε σε δώρο είναι του μπουκαλιού ή της καραμέλας.

 Σε κορδέλα με μεγάλο πλάτος μπορούμε να περάσουμε ένα κουδουνάκι και να κολλήσουμε ένα μικρό ξυλάκι, που θα γράφει τις ευχές μας.

 

 Πέρα από το υλικό που θα επιλέξουμε να τυλίξουμε το δώρο, η κορδέλα είναι πολύ σημαντική. Μπορεί από μόνη της να κλέψει τις εντυπώσεις. Στην αριστερή φωτογραφία έφτιαξα μια πεταλούδα από χοντρό χαρτόνι και κόλλησα γκλίτερ.

 Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά έτοιμα σχέδια για να κολλήσουμε στις κορδέλες: φρούτα, ζωάκια κ.α.

 Στη θέση της κορδέλας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δαντέλα και σπάγκο, όπως στο δώρο που τύλιξα στα αριστερά. Δεξιά γύρω από τον σπάγκο πέρασα μία ξύλινη καρδιά, πάνω στην οποία κόλλησα παγιέτες σε διάφορα χρώματα.

 Τα δώρα που έχουν περίεργο ή μικρό σχήμα τα τοποθετούμε είτε σε αυτοσχέδιες σακουλίτσες από διάφορα υλικά είτε σε χαρτί και κολλάμε διακοσμητικά στοιχεία.

 Με πέρλες και φτερά δείχνουν πολύ όμορφα ακόμα και τα μικρά αυτοσχέδια σακουλάκια.

 Τα απλά κουτιά με αυτοκόλλητα, κορδέλες, δαντέλες, χάντρες και λουλούδια γίνονται εντυπωσιακά.

 Χρησιμοποιούμε τα χρώματα των Χριστουγέννων όπως είναι το κόκκινο, αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τα αγαπημένα χρώματα του προσώπου που θα δεχθεί το δώρο.

 Μπορούμε να τα στολίσουμε με χριστουγεννιάτικες μπάλες, μεγάλες κορδέλες και φτερά. (Credit: www.bhg.com)

 Αυτή η πλαστική μπάλα, που ήταν συσκευασία ενός δώρου που μου είχαν φέρει, έγινε πολύ ωραία βάση για ένα δώρο που έκανα. Τη γέμισα με σαπουνάκια, κεριά και αρωματικά από πηλό.

 Βάση για δώρο μπορούν να γίνουν κασονάκια, μπουκάλια και τενεκεδάκια. Τα ζωγραφίζουμε και τα γεμίζουμε.

 Για τις ευχάριστες… αφίξεις μπορούμε να φτιάξουμε τούρτες από πάνες, φορμάκια και πετσέτες ή να τοποθετήσουμε σε μια γλάστρα όσα αντικείμενα θέλουμε σε σχήμα γλειφιτζουριού και μέσα σε θήκες για cupcakes.

 Αν δεν θέλετε να αγοράσετε γλαστράκι, μπορείτε να μετατρέψετε το  μεγάλο πλαστικό δοχείο γιαουρτιού, όπως έκανα στο συγκεκριμένο της φωτογραφίας. Το εσωτερικό το έντυσα με γκοφρέ χαρτί και εξωτερικά το έβαψα και κόλλησα διάφορα σχέδια.


Το Συναπάντημα σας εύχεται να έχετε πάντα στη ζωή σας άτομα που αγαπάτε και σας αγαπούν! Η αγάπη είναι εξάλλου το πιο πολύτιμο δώρο!


Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.


Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιακές και πολύ εύκολες χριστουγεννιάτικες κατασκευές: http://www.sinapantima.gr/?p=10452

Το Συναπάντημα φωτογραφίζει στο Βερολίνο τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες του: http://www.sinapantima.gr/?p=10377

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.