/ Προτάσεις / Restormel Castle: Η ιστορία του πανέμορφου κυκλικού κάστρου

Restormel Castle: Η ιστορία του πανέμορφου κυκλικού κάστρου

mara on March 22, 2019 - 09:53 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το σχήμα του εντυπωσιάζει, γιατί είναι ένα από τα λιγοστά άρτια κυκλικά κάστρα που υπάρχουν στον κόσμο. Και το γεγονός ότι παραμένει ως σήμερα όρθιο και καλοδιατηρημένο σίγουρα το κάνει ξεχωριστό. Το κάστρο Restormel βρίσκεται στην Αγγλία, τη χώρα που φιλοξενεί αμέτρητα όμορφα κάστρα διάφορων εποχών.

(Credit:English Heritage)

Κτισμένο στα τέλη του 12ου, αρχές 13ου αιώνα στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη για κάθε επισκέπτη. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι οι τοίχοι στο εσωτερικό του είναι επίσης κυκλικοί και το μόνο δωμάτιο που δεν είναι κυκλικό είναι το παρεκκλήσι.

Αποτέλεσε την πολυτελή κατοικία του κόμη της Κορνουάλης. Και παρά το ότι ο κόμης είχε άλλα τρία πολυτελή κάστρα για να μένει, στο συγκεκριμένο προτιμούσε να περνά τον περισσότερο χρόνο. Λέγεται ότι ήταν το πρώτο κάστρο που έκτισαν Νορμανδοί κατακτητές, αλλά οι ιστορικοί δεν έχουν βρει πολλά στοιχεία για να το πιστοποιήσουν.

Όταν πέθανε ο κόμης Edmud II, το κάστρο ξεχάστηκε κι ερήμωσε. Απέκτησε και πάλι ζωή το 1337, όταν γοήτευσε τον “μαύρο πρίγκιπα”, όπως ήταν γνωστός ο δούκας της Κορνουάλης Edward. Την εποχή εκείνη η γύρω περιοχή ήταν γνωστή, επειδή φιλοξενούσε πολλά ελάφια.  Μετά τον θάνατο του δούκα το κάστρο για άλλη μια φορά έκλεισε τις πύλες του, χρησιμοποιήθηκε τον 17ο αιώνα κατά τη διάρκεια του αγγλικού εμφύλιου πολέμου και ως το 1925 εγκαταλείφθηκε για άλλη μια φορά.

Τα τελευταία 94 χρόνια θεωρείται κομμάτι της αγγλικής κληρονομιάς και δημοφιλής προορισμός για πεζοπορία και πικνίκ.


Διαβάστε επίσης:

Sylvie Facon: Η κοινωνική λειτουργός που έγινε σχεδιάστρια φορεμάτων-έργων Τέχνης: http://www.sinapantima.gr/?p=10721

Περίεργες γωνιές του πλανήτη: http://www.sinapantima.gr/?p=10808

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.