/ Προτάσεις / Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Συρανό ντε Μπερζεράκ”

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “Συρανό ντε Μπερζεράκ”

mara on September 30, 2019 - 08:57 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το Συναπάντημα με μεγάλη χαρά είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας των παιδικών παραστάσεων του Ηλία Καρελλά και δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να παρακολουθήσουν την παιδική παράσταση  Συρανό ντε Μπερζεράκ“. Από την Κυριακή 06/10 και κάθε Κυριακή* δύο τυχεροί αναγνώστες θα κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση. Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, κοινοποιήστε τη σχετική δημοσίευση του Συναπαντήματος στο Facebook. Βεβαιωθείτε ότι είστε φίλοι με το Συναπάντημα. Τα ονόματα των τυχερών θα ανακοινώνονται κάθε Πέμπτη.  Οι νικητές μπορούν να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στα τηλ. 210 7777104 & 210 7777124 την Πέμπτη ή την Παρασκευή  (09.30 -16.30).

Οι τυχεροί που κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση

της Κυριακής 23/02/2020

  1. Θωμαή Σταύρου
  2. Ελένη Μακρή

της Κυριακής 16/02/2020

  1. Νάντια Παπαγεωργίου
  2. Χαριτίνη Σπανού

της Κυριακής 02/02/2020

  1. Κατερίνα Τσιόνα
  2. Δημήτρης Δωρόπουλος

της Κυριακής 26/01/2020:

  1. Χρυσή Χίου
  2. Χρυσάνθη Μάνου

της Κυριακής 22/12/2019:

  1. Δημήτρης Αναγνώστου
  2. Στυλιανή Κυπριώτου

της Κυριακής 15/12/2019:

  1. Νίκος Παλαιολόγου
  2. Μαρία Αχουλιά

της Κυριακής 08/12/2019:

  1. Γιώτα Πολίτη
  2. Δώρα Ζωγοπούλου

της Κυριακής 01/12/2019:

  1. Αγγελική Κόρρου
  2. Ελένη Πάτα

της Κυριακής 10/11/2019:

  1. Παύλος Κόρρος
  2. Βιολέτα Γεωργίου

της Κυριακής 27/10/2019:

  1. Ελένη Μπέκα
  2. Θεοδώρα Τόμπορη

της Κυριακής 20/10/19 είναι:

  1. Χριστίνα Τσελίκα
  2. Έλλη Μαρία Μπαλτά

της Κυριακής 13/10/19 είναι:

  1. Ευαγγελία Γκιουλέ
  2. Μαρία Δημητρακοπούλου

της Κυριακής 06/10/19 είναι:

  1. Ρένα Γαλιώτου
  2. Μαίρη Κυριακίδου


Μετά από τις δύο επιτυχημένες χρονιές της παράστασης “Το αγόρι με τη βαλίτσα” ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς ανεβάζει στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Edmond Rostand “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, στην ευρηματική και βραβευμένη διασκευή για παιδιά και νέους του Jo Roets, σε απόδοση – προσαρμογή στα ελληνικά της Χαράς Γιαννακοπούλου.

Υπόθεση: Ο Συρανό, φοβερός ξιφομάχος και ποιητής, είναι ερωτευμένος με την Ρωξάνη. Όμως δεν τολμάει να της το πει, γιατί τον εμποδίζει η μεγάλη του μύτη. Ο Κριστιάν είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Ρωξάνη, δεν ξέρει όμως πώς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Συρανό δέχεται να βοηθήσει τον Κριστιάν να κερδίσει την αγάπη της Ρωξάνης, με τα δικά του λόγια· τα λόγια ενός ποιητή. Οι δύο πρωταγωνιστές στην πραγματικότητα είναι οι δύο πλευρές ενός ανθρώπου, το σώμα και η ψυχή. Ποιος θα νικήσει; Η εξωτερική ομορφιά του Κριστιάν ή η ομορφιά της ψυχής του Συρανό; 

Τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο, τον ποιητή – ξιφομάχο Συρανό, ερμηνεύει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons, το εκρηκτικό δίδυμο εγχόρδων, φέρνει ζωντανά στη σκηνή τη μουσική του «τρέλα», διασκευάζοντας αποκλειστικά για την παράσταση αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής κι όχι μόνο, με ροκ κι ανατρεπτικό τρόπο! Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος. Μαζί τους οι χορευτές Κατερίνα Γεβετζή και Ναπολέων Μανάτος. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, σταθερή πλέον συνεργάτιδα του Ηλία Καρελλά, ζωντανεύει με μαγικό τρόπο επί σκηνής εικόνες του έργου, αυτή τη φορά με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα».

Στην παράσταση ο Ηλίας Καρελλάς συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, χορευτές, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών.  Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την έννοια της διαφορετικότητας. Tί σημαίνει ομορφιά; Tί σημαίνει εικόνα, στην εποχή της εικόνας; Πώς εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του; Πώς επικοινωνεί; Πώς ερωτεύεται; Σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία και η  απρόσωπη επικοινωνία, που οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, που η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς, που ο σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός είναι πιο έντονος παρά ποτέ, ο “Συρανό” έρχεται να υμνήσει με τον δικό του τρόπο τον έρωτα. Να μας δείξει ότι η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου, μα πάνω απ’ όλα η ειλικρινής αγάπη, έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει και να μας απελευθερώσει.

Πληροφορίες:
Θέατρο Κάππα – Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά
Διεύθυνση: Κυψέλης 2

Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί για το κοινό και από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 το πρωί οργανωμένες παραστάσεις σχολείων

Τιμές εισιτηρίων:

12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων με την επίδειξη κάρτας)

Πληροφορίες για την παιδική σκηνή / Κρατήσεις για σχολεία, συλλόγους και ομάδες: 210 7777104 & 210 7777124

*Εξαιρούνται οι Κυριακές, που λόγω πληρότητας, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα


Ο σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς μίλησε στο Συναπάντημα για τον λόγο που επέλεξε αυτό το έργο και τα μηνύματα που θέλει να περάσει στα παιδιά.

Τι σας κέντρισε στην υπόθεση αυτού του έργου και ποιο είναι το βασικό μήνυμα που θέλετε να περάσετε στα παιδιά;        

Με κέντρισε τόσο ο τρόπος που μπορεί να διασκευαστεί ένα κλασσικό αριστούργημα όπως «ο Συρανό ντε Μπερζεράκ», όσο και η συγκεκριμένη διασκευή του Jo Roets χάρη στην οποία το έργο, χωρίς να χάνει τίποτα από τη μαγεία του πρωτότυπου, είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο, που μου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσω μέσα σε αυτό όλες εκείνες τις τεχνικές με τις οποίες ντύνω τις παραστάσεις μου όλα αυτά τα χρόνια (ζωντανή μουσική, ηθοποιούς, χορευτές και σύγχρονο θέατρο σκιών). Πρόκειται για ένα έργο που “κλείνει το μάτι” στη διαφορετικότητα. Έρχεται για να μας δείξει ότι η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου, μα πάνω απ’ όλα η ειλικρινής αγάπη, έχουν λυτρωτική δύναμη και μπορούν να μας μεταμορφώσουν.

 Ποιο ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι στο σκηνοθετικό στήσιμο; 

Επειδή σκηνοθετώ, φωτίζω τα έργα κι επιμελούμαι παράλληλα και το σκηνικό, ίσως το πιο δύσκολο ήταν το πώς μπορεί να δέσει αρμονικά στη σκηνή η μουσική που έχουν διασκευάσει οι String Demons αποκλειστικά για την παράσταση, η παρουσία των χορευτών από τον «Κινητήρα» της Αντιγόνης Γύρα και το θέατρο πρόζας. 

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της παράστασης; Τι θα κάνει εντύπωση στα παιδιά;    

Θεωρώ ότι το δυνατό σημείο της παράστασης είναι η ίδια η ιστορία του «Συρανό». Είναι μια «ηρωική κωμωδία»,  όπως λέει κι ο Ροστάντ, με έντονες εναλλαγές γέλιου και συγκίνησης. Πάνω στη σκηνή δυνατή είναι η ερμηνεία του Λευτέρη Ελευθερίου, η ζωντανή μουσική που διέπει όλο το έργο, αλλά κι ο έντονος εικαστικός χαρακτήρας, που υπάρχει πάντα στις παραστάσεις που υπογράφω, κάτι που επιτρέπει ακόμα και σε παιδιά μικρότερης ηλικίας να τις παρακολουθήσουν. Ακόμα κι αν δεν είναι σε θέση να καταλάβουν πλήρως όλα τα νοήματα που μεταφέρει το έργο, είναι σίγουρο ότι θα τα συναρπάσει! Με λίγα λόγια, η εποχή του έργου κι ο λυρισμός προκύπτουν από την εικόνα και τη μουσική σ’ ένα ανέβασμα λιτό μα καθόλου απλοϊκό, με μια σύγχρονη ροκ κι ανατρεπτική ματιά.

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.