/ Συναντήσεις / Cristina Piemonte: Η ταλαντούχα Ιταλίδα που κατέκτησε το Hollywood

Cristina Piemonte: Η ταλαντούχα Ιταλίδα που κατέκτησε το Hollywood

mara on June 10, 2021 - 19:01 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες όπου εσωτερική κι εξωτερική ομορφιά συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία. Ξεκίνησε από την Ιταλία ως χορεύτρια και χορογράφος κι έφθασε στις Η.Π.Α. για να κατακτήσει τον χώρο του θεάματος ως παραγωγός και σκηνοθέτις. Η εντυπωσιακή Cristina Piemonte έχει ήδη φορτώσει τις επαγγελματικές της αποσκευές με συνεργασίες που πολλοί θα ζήλευαν, αλλά φαίνεται πως αυτό το βάρος πιο μεγάλη ώθηση τής δίνει, παρά την κρατά πίσω, (ενδεικτικά αναφέρω καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως Ne-yo, Pitbull, Marc Anthony, T Pain, Pharrel Williams, EVE, Daft Punk, Jason Derulo). Επίσης έχει πάρει μέρος σε τεράστιες παραγωγές όπως “LA LA Land”, “Let Me Explain”, σε σόου όπως Cirque Du Soleil, So You Think You Can Dance, The Victoria Secret Fashion Show. Και παρά την τόση επιτυχία σε νεαρή ηλικία, παραμένει ένας χαμογελαστός, ευγενικός, ευχάριστος, προσιτός άνθρωπος με μια φωνή που μπορεί να σε ηρεμήσει από την ένταση της μέρας.  Η συνέντευξη που μου παραχώρησε ξεχειλίζει από τη θετική της ενέργεια. Κι αυτό το επικοινωνιακό της χάρισμα με έκανε να τη νιώσω την καλύτερή μου φίλη από την πρώτη φορά που μίλησα μαζί της.

Ο χορός σε δίδαξε πειθαρχία και υπομονή. Τι σου έμαθε ο χώρος του κινηματογράφου;

Έχεις δίκιο. Ο χορός μού έμαθε πειθαρχία και υπομονή, αλλά το πιο σημαντικό μου δίδαξε πώς να αντιμετωπίζω την απόρριψη. Κάτι που αντιμετωπίζεις συχνά, όταν εργάζεσαι στην ψυχαγωγία. Η δουλειά στον κινηματογράφο ήταν μια απίστευτα αφυπνιστική εμπειρία, κατά την οποία μαθαίνεις αμέσως τη διαδικασία συνεργασίας. Πρέπει να έχεις ένα ισχυρό όραμα και ταυτόχρονα να γνωρίζεις πώς να συνεργάζεσαι καλά με όλα τα τμήματα, ώστε να μπορείς να μεγιστοποιήσεις τις δυνατότητες του έργου. Πρέπει να δημιουργήσεις έναν δεσμό, ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης ώστε όλοι να αισθάνονται άνετα και ο καθένας να μπορεί να δώσει το καλύτερο δυνατό. Το να είμαι σκηνοθέτις με δίδαξε πώς να χρησιμοποιώ την προσωπική μου εμπειρία (είτε καλή είτε κακή) ως καύσιμο και έμπνευση για τα έργα στα οποία δουλεύω. Το να παίρνει ένα project “πράσινο φως” είναι μια αυστηρή διαδικασία. Με δίδαξε πώς να διατηρήσω μια θετική στάση, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν πάνε, όπως αναμενόταν. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι ότι τα πράγματα θα λειτουργούν πάντα για το καλύτερο. Όσον αφορά στις δημιουργικές αποφάσεις, έχω μάθει να εμπιστεύομαι το ένστικτό μου και δεν αμφιβάλλω ποτέ για τις αποφάσεις μου όταν δουλεύω στο σετ.

Εργάζεσαι σε έναν πολύ ανταγωνιστικό χώρο και παρόλο που είσαι τόσο νέα, έχεις ήδη καταφέρει να συνεργαστείς με διάσημους καλλιτέχνες. Τύχη, ταλέντο, σκληρή δουλειά και σπουδές: Σε ποιο βαθμό σε βοήθησε καθένα από αυτά;

Tύχη: Δεν πρόκειται απλώς για το να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Πρόκειται για ένα σαφές όραμα για το πού θέλεις να πας και για τη δημιουργία μιας σύνδεσης, όταν προκύπτει μια ευκαιρία. Πιστεύω στις επιλογές που κάνουμε, έχοντας κατά νου έναν τελικό στόχο. Όταν ξεκίνησα το ταξίδι μου στον χώρο του κινηματογράφου , έγραψα όλους τους στόχους μου και ανέπτυξα έναν χάρτη πορείας για να τους επιτύχω. Πιστεύω ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι η εστίαση και η επιμονή. Αν στοχεύεις σε κάτι με καθαρό όραμα, θα το πετύχεις. Κοιτάζοντας πίσω, μερικά από τα πιο απίστευτα έργα μου ξεκίνησαν με μια απλή ιδέα στο μυαλό μου. Μετά έγιναν ένα σημείωμα στο γραφείο μου. Στη συνέχεια έγιναν πραγματικότητα. Υπήρξαν στιγμές που τα έργα μου έμοιαζαν ακατόρθωτα. Περιλάμβαναν διασημότητες υψηλού προφίλ και δεν είχα καμία σχέση με αυτές. Ωστόσο, επέμεινα, πιστεύοντας ότι το όραμά μου θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα και δουλεύοντας προς τον στόχο μου, οι ευκαιρίες ευθυγραμμίστηκαν, επιτρέποντας στο όραμά μου να γίνει πραγματικότητα.

Νομίζω ότι το ταλέντο, η σκληρή δουλειά και οι σπουδές δεν μπορούν να ζήσουν το ένα χωρίς το άλλο. Το ταλέντο σημαίνει το να είσαι προικισμένος, αλλά χωρίς σκληρή δουλειά δεν αρκεί. Λένε ότι το 90% της δουλειάς φανερώνεται. Πιστεύω ακράδαντα ότι η σκληρή δουλειά μπορεί να οδηγήσει οποιονδήποτε εκεί που θέλει να πάει. Το κλειδί είναι ένας σαφής στόχος. Η σκληρή δουλειά απαιτεί την εμπιστοσύνη και την αγάπη στον εαυτό μας για να ξεπεράσουμε την αμφιβολία, τον φόβο και την εσφαλμένη πεποίθηση ότι δεν την αξίζουμε, (την αγάπη, την εμπιστούνη). Όλοι αξίζουν να συνεχίσουν τα όνειρά τους. Όσον αφορά στη μελέτη και τη μάθηση, αυτά είναι πράγματα που δεν τελειώνουν μετά το σχολείο. Πιστεύω ότι η ζωή είναι ένας διαρκής κύκλος μάθησης και μελέτης. Η μελέτη δεν περιλαμβάνει μόνο βιβλία. Η μελέτη μιας δημιουργίας περιλαμβάνει τη μελέτη της απόδοσης και της εμπειρίας.

Οι όμορφες γυναίκες μερικές φορές πρέπει να προσπαθούν σκληρά για να αποδείξουν στους άλλους ότι είναι καλές στο επάγγελμά τους. Ως σκηνοθέτις αντιμετώπισες τον ρατσισμό λόγω του φύλου ή της καταγωγής σου; Είναι δύσκολο για μια γυναίκα ακόμη και σήμερα να γίνει αποδεκτή και να αμείβεται ισότιμα ​​σε έναν χώρο γεμάτο με άντρες; 

Υπάρχει μια διχοτομία για το πώς οι γυναίκες πρέπει να ενεργούν στον χώρο εργασίας και στο set. Δεν μπορείς να είσαι πολύ απαιτητικός, αλλιώς μπορεί να απογοητευτείς. Δεν μπορείς να είσαι πολύ καλός, αλλιώς μπορεί να μη σε πάρουν σοβαρά υπόψη. Έχω βιώσει καταστάσεις ως σκηνοθέτις όπου ένιωθα ότι δε με αντιμετώπιζαν σοβαρά, λόγω του ότι ήμουν γυναίκα και νέα. Αυτά τα εμπόδια με έκαναν πιο δυνατή και μέσα από δοκιμές και λάθη, έμαθα να πιστεύω πάντα στον εαυτό μου και να μην αφήνω την οπτική γωνία των άλλων να με καθορίσει. Εμπειρίες σαν αυτές, όπως η έκθεση των τρόπων κακοποίησης των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, διευκόλυναν ένα πολιτιστικό κίνημα υποστήριξης των γυναικών. Βλέπω περισσότερες από ποτέ ευκαιρίες για τις γυναίκες τώρα. Πιστεύω ότι είμαστε στον σωστό δρόμο και τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται. Όσον αφορά στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. Ενθαρρύνω τις γυναίκες να επιμένουν και να γνωρίζουν την αξία τους. Είμαι ευγνώμων για όλες τις γενναίες γυναίκες που άνοιξαν τον δρόμο και συνεχίζουν να αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα και να καταπολεμούν κάθε μορφή διακρίσεων λόγω φύλου, φυλής ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για εσένα από τότε που πήγες στις Η.Π.Α.;

Η μεγαλύτερη πρόκληση από τότε που μετακόμισα στις Η.Π.Α. ήταν να εγκλιματιστώ σε μια νέα κουλτούρα, καθώς μεγάλωσα στην Ιταλία και ήμουν μακριά από οικογένεια και φίλους. Στη μικρή πόλη Udine της Ιταλίας, όπου μεγάλωσα, η αρετή του χαρακτήρα, των αξιών και της οικογένειας είναι πιο σημαντική. Πόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες προσφέρουν απίστευτες ευκαιρίες. Όλοι επικεντρώνονται στην επιδίωξη της σταδιοδρομίας των ονείρων τους. Αυτή η ατμόσφαιρα μερικές φορές μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς λίγο μοναξιά. Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να περιβάλλεσαι από ένα καλό δίκτυο φίλων, μια οικογένεια που επιλέγεις. Είμαι τυχερή που έχω τόσο απίστευτους ανθρώπους στη ζωή μου, που κάνουν το Λος Άντζελες σπίτι μου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη και ποια η πιο συγκινητικη περίοδος που θυμάσαι όλα αυτά τα χρόνια;

Η πιο δύσκολη στιγμή εδώ στις Η.Π.Α. ήταν όταν έχασα τη μητέρα μου πέρυσι από καρκίνο και δεν είχα μαζί μου όλη την οικογένειά μου από την Ιταλία. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, οδηγούσα προς το σπίτι της Paris Hilton για να συζητήσω για ένα έργο. Καθώς πλησίαζα το σπίτι της, δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα μου που έκλαιγε και μου είπε ότι είχε καρκίνο. Δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσαν να κάνουν οι γιατροί. Ήταν 49 τότε. Μετά τη συνάντηση η Paris με πλησίασε και ψιθύρισε αν μπορούσε να προσευχηθεί για τη μητέρα μου μαζί μου και το έκανε. Αργότερα εκείνη την εβδομάδα, μου έδωσε ένα δώρο για τη μητέρα μου και ηχογράφησε ένα  βίντεο ενθάρρυνσης για να το παρακολουθήσει. Η μητέρα μου και εγώ συγκινηθήκαμε τόσο πολύ, που δακρύσαμε από την καλοσύνη της. Θα εκτιμώ πάντα αυτή την τρυφερή της χειρονομία. Αυτή είναι μια στιγμή που βρίσκεται στην ψυχή σου για πάντα.

Υπήρξαν πολλές συγκινητικές στιγμές στο ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν σκέφτομαι τους ανθρώπους που με προστάτευαν, με αγάπησαν και υποστήριξαν το ταξίδι μου, είμαι ευγνώμων για αυτούς τους φύλακες αγγέλους. Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους, το ταξίδι μου δε θα ήταν δυνατό.

 Με την Paris Hilton

Εάν έπρεπε να επιλέξεις τρεις συνεργασίες που επηρέασαν ολόκληρη την καριέρα σου μέχρι τώρα, ποιες θα έλεγες και γιατί;

Οι τρεις συνεργασίες που με επηρέασαν περισσότερο ήταν με τους: Evander Holyfield, Boyz II Men και Paula Abdul.

Η φιλοδοξία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα του Evander Holyfield με ενέπνευσε. Το άθλημα της πυγμαχίας βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την πίστη. Θαυμάζω τον τρόπο σκέψης του μαχητή. Η ήττα είναι συντριπτική, αλλά ένας μπόξερ μαθαίνει από την απώλειά του και επεκτείνει τις δεξιότητές τους.Το να σπρώχνεις τον εαυτό μου, στις πιο σκοτεινές ώρες του νου είναι κάτι που με εμπνέει. Το να βρίσκομαι γύρω από έναν πυγμάχο όπως ο Evander, ακούγοντας τις ιστορίες του και οι νίκες και οι ήττες τροφοδότησαν την αίσθηση του θάρρους και της ατρόμητης στάσης στη ζωή και την καριέρα μου.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το μακροχρόνιο όνειρό μου ήταν να συνεργαστώ με μια ομάδα τραγουδιστών «της παλιάς σχολής». Από μικρή ηλικία ένιωσα μια σύνδεση με τη soul μουσική. Πέρασα αρκετούς μήνες σε περιοδεία δουλεύοντας με τους Boyz II Men. Οι Boyz II Men έχουν δημιουργήσει διαχρονική μουσική. Έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και εξακολουθούν να το κάνουν μέχρι σήμερα. Η αφήγηση της ιστορίας τους ήταν τιμή για μένα και υπενθύμιση του λόγου που ερωτεύτηκα τη σκηνοθεσία. Η ικανότητα του να επαναλαμβάνω την ιστορία των καλλιτεχνών που ενέπνευσαν εκατομμύρια ανθρώπους μου δίνει μια αίσθηση σκοπού και εκπλήρωσης. Νιώθω τη θέση μου στον κόσμο.

Προερχόμενη από τον χώρο του χορού και της χορογραφίας, η συνεργασία με την Paula Abdul ήταν μια μοναδική συνεργασία. Άρπαξα την ευκαιρία και πήγα τρέχοντας. Κατέγραψα το ταξίδι της μέσα από πολλές πρόβες χορού, καθώς την παρακολούθησα στην περιοδεία πολλούς μήνες. Το να είμαι μέρος της δημιουργίας της παράστασης μού έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τις χορευτικές μου και τις μουσικές μου δεξιότητες. Σε αυτό το ταξίδι, μπόρεσα να συγχωνεύσω την τέχνη μου στον χορό και τη χορογραφία με την τέχνη μου ως σκηνοθέτις.

Επισκέπτεσαι την Ιταλία; Τι σου λείπει περισσότερο από την πατρίδα σου;

Δεν έχω επισκεφτεί την Ιταλία εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά ανυπομονώ να επισκεφτώ όταν καλυτερεύσουν οι συνθήκες με την πανδημία. Τα πράγματα που μου λείπουν περισσότερο από την Ιταλία είναι η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ο πολιτισμός, το φαγητό και οι απλές αξίες που μας κάνουν να είμαστε ευγνώμονες που ζούμε καθημερινά.

 

Ποιες οι επιδιώξεις σου για το μέλλον;

Στόχος μου είναι να επιμείνω στη δουλειά μου, να πλοηγηθώ σε νέες προκλήσεις και να πω ιστορίες που μιλούν στην καρδιά μου. Η τέχνη μιλάει στην ψυχή. Το να βλέπω άλλους να εκτιμούν τη δουλειά μου είναι τόσο αφυπνιστικό και αρκετά δυνατό για να προωθήσει την καριέρα μου προς τα εμπρός. Ελπίζω να εμπνεύσω άλλους και να συνεχίσω να λέω τις ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν.

Υπάρχει κάποιο άτομο με το οποίο θα ήθελες να συνεργαστείς;

Άτομα με τα οποία θα ήθελα να συνεργαστώ είναι η Allyson Felix (χρυσή ολυμπιονίκης -σπρίντερ), ο Bruno Mars (τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός) και ο Lewis Hamilton (οδηγός αγώνων της Formula 1).

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.