/ Uncategorized / Βόλτα στο ενυδρείο της Βαρκελώνης

Βόλτα στο ενυδρείο της Βαρκελώνης

mara on September 11, 2019 - 13:13 in Uncategorized, Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

Ένα από τα ωραιότερα ενυδρεία της Ευρώπης βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Και σίγουρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα, (πέμπτο στη λίστα των ενυδρείων της Ευρώπης), το μεγαλύτερο με θέμα τη Μεσόγειο και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: 11.000 θαλάσσιοι οργανισμοί από 450 διαφορετικά είδη κολυμπούν σε 6 εκατομμύρια λίτρα νερού σε έναν χώρο με διάμετρο 36 μέτρων και ύψος πέντε μέτρων. Αν φθάσετε ως τη Βαρκελώνη κι έχετε μικρό παιδί, σίγουρα είναι μία επίσκεψη που θα χαρείτε. Βρίσκεται στο λιμάνι. Για τους υπόλοιπους, ένα ταξίδι μέσα από τις φωτογραφίες είναι επίσης πολύ ωραίο.

 Η πιο εντυπωσιακή είναι η αίθουσα με τους καρχαρίες.

 Κινούμενο δάπεδο μεταφέρει τους επισκέπτες σε τούνελ, όπου μπορούν να παρατηρήσουν με προσοχή καρχαρίες, σαλάχια κι άλλα είδη να κολυμπούν αρμονικά. Οι τολμηροί μπορούν να κλείσουν εισιτήριο, να μπουν στο ειδικό κλουβί μέσα στη δεξαμενή. Για τους έμπειρους δύτες δίνεται επίσης η δυνατότητα να καταδυθούν.

 Κρεμασμένα μεταξύ κοραλλιών και θαλάσσιων φυτών βρίσκονται τα αυγά σκυλόψαρων. Μία προσεκτική ματιά στα αυγά μάς δίνει τη δυνατότητα να δούμε τα έμβρυα να κινούνται.

 Από τις πιο εντυπωσιακές είναι οι δεξαμενές με τα πολύχρωμα κοράλλια.

Πολύ σημαντικό για τα παιδιά είναι να νιώσουν ότι έρχονται με κάποιον τρόπο κοντά στα θαλάσσια ζώα. Με 4 ευρώ αγοράζετε ένα μπουκάλι για να ταΐσετε συγκεκριμένα ψάρια. Οι ώρες που τρώνε κάποια είδη είναι συγκεκριμένες. Για τους πιγκουίνους θα ειδοποιηθείτε από τα μεγάφωνα, καθώς την ώρα φαγητού τους την αποκαλούν “σόου”. Στις 11.30 και στις 16.30 μπαίνει στον χώρο τους υπάλληλος του ενυδρείου και τους ταΐζει κι εμείς μπορούμε να βλέπουμε. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή μεταξύ 12.00-13.00 τρώνε οι καρχαρίες κι επίσης ενδιαφέρον έχει να δείτε πώς μετακινούνται τα σαλάχια – επίσης μεσημεριανές ώρες – όταν διαπιστώνουν ότι ήρθε η ώρα του φαγητού. Φυσικά οι ώρες αυτές μπορεί να αλλάξουν, αλλά συνήθως ακολουθείται το καθορισμένο πρόγραμμα.

 

Μια τεράστια τσιμεντένια σαλούφα μάς υποδέχεται στην αίθουσα με τις ζωντανές σαλούφες. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη ψαριών, βάτραχοι, ιππόκαμποι, ιγκουάνα. Κάθε δεξαμενή κρύβει τις δικές της εκπλήξεις.

Για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχει ένα μικρό υποβρύχιο σε μια αίθουσα έξω από τις δεξαμενές για να μπουν μέσα,  να δουν πώς είναι περίπου  τα αληθινά, να πατήσουν κουμπιά, να παίξουν και φυσικά στο τέλος της επίσκεψης τούς περιμένει κατάστημα με παιχνίδια.

Πολλοί θεωρούν ότι το εισιτήριο του ενυδρείου είναι πολύ ακριβό για όσα προσφέρει, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πως φιλοξενεί θαλάσσια είδη, που θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, όπως είναι η αμερικανική πέρκα του ωκεανού, που πολλά ενυδρεία αποφεύγουν να τη φιλοξενήσουν, καθώς είναι δύσκολη η φροντίδα της. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που το ενυδρείο της Βαρκελώνης είναι στη λίστα των  30 κορυφαίων ενυδρείων παγκοσμίως. Η τιμή εισόδου για τους ενήλικες είναι 21 ευρώ, για τα παιδιά  3-4 ετών: 8 ευρώ, 5-10 ετών: 16 ευρώ και υπάρχουν και κάποια οικογενειακά πακέτα.

Οι Ώρες λειτουργίας διαφέρουν ανάλογα με την περίοδο της επίσκεψης. Τον χώρο επισκέπτονται πολλά σχολεία. Επίσης διοργανώνονται πολλά πάρτι γενεθλιών.

Διάρκεια επίσκεψης: Δύο ώρες είναι αρκετές για μία βόλτα σε όλες τις δεξαμενές.


Διαβάστε επίσης:

Βαρκελώνη: Ο «ναός» του Gaudi

 

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.