/ Προτάσεις / Η Οδύσσεια στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης

Η Οδύσσεια στο Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης

mara on October 12, 2015 - 10:44 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote


 

Το Συναπάντημα, ως χορηγός επικοινωνίας, στηρίζει όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή των Επιστημών και του Πολιτισμού. Για τον λόγο αυτό σας προτείνει τις εξαιρετικές παραστάσεις που παρουσιάζει και φέτος η Κάρμεν Ρουγγέρη.

 

Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κυριακές 25 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου 2015, στις 11:30

Print

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς  επαναλαμβάνεται φέτος για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. Έτσι, το θέατρο θα ξαναγίνει καράβι  για να ξαναζωντανέψει  το παραμύθι των παραμυθιών.

 

Παράλληλα γίνονται πρόβες ώστε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη να παραδοθεί στους μικρούς και μεγάλους φίλους η ΙΛΙΑΔΑ  ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ. Το Συναπάντημα θα σας ενημερώσει για τις ημερομηνίες και αυτών των παραστάσεων άμεσα.

Λίγα λόγια για το έργο: Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο… Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.  Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση.  Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει.  Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.  Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει, θυμώνει, σηκώνει φουρτούνα, διαλύει τη σχεδία.  Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων.  Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν.  Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του.  Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πώς έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πώς κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ.  Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.  Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία:  Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια:    Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί:  Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, VideoArt:  Αντώνης Δελαπόρτας 

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών:    Ανδρέας Κουλουμπής

Οπλομαχίες:  Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Βοηθός Ενδυματολόγου:  Έρρικα Αλαμάνου

Οργάνωση Πρόβας:  Μαρία Μωραγιάννη, Δάφνη Μιλτιάδου

Υπεύθυνες Γραφείου Παραγωγής:  Τζούλυ Αλαμάνου – Αγγελική Μαντζουράνη 

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Παπαδόπουλος Τάσος, Κουλουμπή Χριστίνα, Κιοσές Πέτρος, Πανταζάρα Ίρις, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος, Φαρμάκης Νεκτάριος, Σουριανός Σωτήρης

Διαβάστε επίσης:

Το Συναπάντημα χορηγός επικοινωνίας της παιδικής παράστασης «ο βασιλιάς βάτραχος»: http://www.sinapantima.gr/?p=6057

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παιδική παράσταση«ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ»: http://www.sinapantima.gr/?p=6044

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *