/ Δημιουργίες / Φτιάχνουμε τα δώρα και τις κάρτες των Χριστουγέννων

Φτιάχνουμε τα δώρα και τις κάρτες των Χριστουγέννων

mara on December 18, 2017 - 10:40 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Είμαστε μία ανάσα πριν τις γιορτές κι ο χρόνος που έχουμε να προετοιμαστούμε είναι σίγουρα περιορισμένος. Δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για τα δώρα και τις κάρτες, καθώς μπορούμε πολύ εύκολα και οικονομικά να τα φτιάξουμε όλα εμείς. Ας δούμε κάποιες ιδέες…

dwra_01

dwra_12 Ένα πολύ ωραίο δώρο, αν θέλετε να αποφύγετε τα γλυκά και το κρασί, είναι ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό. Αγοράστε ένα κασόνι- υπάρχουν στην αγορά πολύ οικονομικά σε διάφορα χρώματα- και στολίστε το με κουκουνάρια, φύλλα πεύκου, γκι κι ένα φανάρι. Μπορείτε να βάψετε με σπρέι τα φύλλα και τα κουκουνάρια, αν θέλετε.  (πηγή:Pinterest)

dwra_02 Αγοράστε πολύχρωμα κεράκια και κολλήστε χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Στολίστε τα στο τραπέζι σας και δωρίστε τα στους καλεσμένους σας!

 

dwra_11 dwra_09 dwra_10 Αξιοποιήστε τα βαζάκια μελιού και μαρμελάδας και τα τενεκεδάκια κονσέρβας ζωγραφίζοντάς τα. Μέσα και γύρω-γύρω μπορείτε να κολλήσετε χριστουγεννιάτικη φαρδιά κορδέλα. Στο εσωτερικό βάλτε κεράκια ή σοκολατάκια και γλυκά που φτιάξατε.

dwra_13 Αν δεν ασχολείστε με τη ζωγραφική, υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε ένα διακοσμητικό. Αγοράστε ένα απλό ποτηράκι, κολλήστε εξωτερικά μία σελίδα βιβλίου, περιοδικού ή ένα κομμάτι από λεπτό διακοσμητικό χαρτί. Περάστε κορδέλα ή σπάγκο, κολλήστε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο και το δώρο είναι έτοιμο! (πηγή:Pinterest)

dwra_08 Αν σας αρέσουν οι κατασκευές κι έχετε λίγο παραπάνω χρόνο και διάθεση, μία ωραία πρόταση είναι το στεφανάκι. Θα χρειαστείτε μία παλιά σιδερένια κρεμάστρα, κορδέλες και μανταλάκια. Τραβήξτε την κρεμάστρα, μέχρι να πάρει το σχήμα που θέλετε. Κολλήστε κορδέλα γύρω της. Βάψτε τα μανταλάκια και τοποθετήστε τα εναλλάξ με τις κορδέλες.

dwra_15 dwra_14 Αν σας αρέσει το πλέξιμο, δείτε πόσο όμορφα στολίδια μπορείτε να φτιάξετε. Κολλήστε χάντρες, κουμπιά και ό,τι άλλο θέλετε και χρησιμοποιήστε τα και σε αμπαλάζ δώρων.

dwra_05Για τις κάρτες θα χρειαστείτε χαρτόνι και φαντασία! Στην πράσινη κάρτα κόλλησα τον σπάγκο σχηματίζοντας μία χριστουγεννιάτικη μπάλα. Στο κέντρο της μπάλας κόλλησα ένα κουδουνάκι και πάνω της μία κόκκινη κορδέλα.

dwra_04 Έκοψα φελλούς από μπουκάλι κρασιού. Τους κόλλησα με τρόπο, ώστε να σχηματίζεται ένα χριστουγεννιάτιο δέντρο και πάνω έβαψα με πράσινο γκλίτερ.

dwra_06 Σχημάτισα σε χαρτόνι ένα δέντρο και ένα τετράγωνο και τα έκοψα. Πέρασα και κόλλησα γύρω τους μαλλί μπλε χρώματος. Κόλλησα χρυσή κορδέλα και χάντρες πάνω στα σχέδια και τα κόλλησα στο λευκό χαρτόνι.

dwra_03 Μία πρωτότυπη κάρτα είναι η ζωγραφιά σε καδράκι. Ζωγραφίστε το θέμα που θέλετε και μπορείτε να την τοποθετήσετε σε γυάλινη κορνίζα.

dwra_07 Ο πιο απλός και χαριτωμένος τρόπος να ευχηθείτε είναι με ζωγραφιά του παιδιού σας… Καλές δημιουργίες!

————————————

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

———————————

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικα σχέδια σε ξύλο και πέτρα: http://www.sinapantima.gr/?p=9410

Ζωγραφίζοντας πέτρες για τα Χριστούγεννα: http://www.sinapantima.gr/?p=9374

 Στολίδια από παλιά αντικείμενα και απλά υλικά: http://www.sinapantima.gr/?p=9237

Μπάνσκο: Ο παράδεισος των σκιέρ: http://www.sinapantima.gr/?p=6519

 

3 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 Comments
  • December 31, 2017

    Το συναπαντημα μας ηρθε ορεξάτο,γεμάτο ομορφες ιδέες.λενε οτι θα χει κρύο αυτες τις μερες.παρτε τα υλικά σας φτιάξτε μια κούπα ζεστό τσάι και ασχοληθείτε .ειναι τοσο απλα να γίνουν αυτα που μας προτείνει που μπορειτε να απασχόλησε τε και τα παιδιά σας.ευχαριστούμε συναπαντημα

    Άννα
    Reply
  • December 31, 2017

    Καλημερα, σας ευχομαι δυναμη και ορεξη για νεες δημιουργιες.

    Γιώργος π
    Reply
  • December 31, 2017

    Υγεια και αγάπη στίς καρδιές μας

    Anna k
    Reply