/ Συναντήσεις / Μέρη και υπηρεσίες αποκλειστικά για γυναίκες

Μέρη και υπηρεσίες αποκλειστικά για γυναίκες

mara on February 16, 2018 - 10:24 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Πριν λίγες μέρες τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως δημιουργήθηκε ένα νησί μόνο για γυναίκες και η δημιουργός του ήδη δέχεται αιτήσεις από όσες θέλουν να το επισκεφτούν το καλοκαίρι. Το νησί αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο μέρος μόνο για γυναίκες. Υπάρχουν μέρη, δράσεις και υπηρεσίες, που απευθύνονται μόνο σε άτομα θηλυκού γένους. Ας δούμε κάποια τέτοια παραδείγματα.

gynaikes_03

 

gynaikes_02 Νησί « SuperShe»: Η δημιουργός του λέγεται Kristina Roth και η ιδέα της προέκυψε ύστερα από διακοπές της, καθώς συνειδητοποίησε πως «η παρουσία ανδρών μπερδευόταν με τα κύματα χαλάρωσης» και θα ήταν καλύτερα αν είχε πάει σε ένα μέρος χωρίς ανδρική συντροφιά. Το περίεργο είναι πως τον προορισμό αυτό τον δημιούργησε στη Φιλανδία, όπου έφτασε, αφού ερωτεύτηκε έναν Φιλανδό. Η ίδια δηλώνει πως αγαπά τους άνδρες και στο μέλλον υπάρχει πιθανότητα να φιλοξενηθούν κι εκείνοι στο νησί. Προς το παρόν, όμως, δέχεται αιτήσεις από γυναίκες, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στο SuperShe το καλοκαίρι-όταν αρχίσει κι επίσημα να υποδέχεται τουρίστριες που επιθυμούν να χαλαρώσουν, να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες.  (Πηγή φωτογραφιών:  supersheisland.com, www.foxnews.com).

 

gynaikes_04Το  Umoja Uaso είναι ένα χωριό στην Κένυα. Ιδρύθηκε το 1990 και ξεκίνησε ως καταφύγιο άστεγων, κακοποιημένων γυναικών και μικρών κοριτσιών, που είχαν εξαναγκαστεί να παντρευτούν. Στο χωριό υπάρχει σχολείο, πολιτιστικό κέντρο και χώρος υποδοχής τουριστών. Για να έχουν έσοδα οι γυναίκες του χωριού φτιάχνουν και πουλούν κοσμήματα. Οι μόνοι άνδρες που επιτρέπεται να κοιμηθούν στο Umoja Uaso είναι εκείνοι που έζησαν εκεί από μικρά παιδιά. Το 2015 οι κάτοικοί του ήταν 47 γυναίκες και 200 παιδιά, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.  (πηγή φωτογραφίας: en.wikipedia.org).

gynaikes_05 Statement Festival: Στη Σουηδία το ερχόμενο καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ, όπου τραγουδιστές και θεατές θα είναι μόνο θηλυκού γένους. Οι διοργανώτριες κατέφυγαν σε αυτή τη λύση θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς σε πολλά φεστιβάλ γυναίκες έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις. Η ιδέα ανήκει στην κωμικό Emma Knyckare. Βλέποντας στην τηλεόραση την είδηση επιθέσεων στο Bråvalla Festival  το προηγούμενο καλοκαίρι, έγραψε στο tweeter: «Τι θα λέγατε να κάναμε ένα απίστευτο φεστιβάλ, όπου θα απαγορεύεται η είσοδος στους άνδρες, μέχρι ΟΛΟΙ οι άνδρες να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά»; Εκατοντάδες άτομα επικοινώνησαν μαζί της κι εκείνη επέλεξε 25 από αυτά κι έφτιαξε μια ομάδα, με την οποία κανόνισε όλες τις λεπτομέρειες για το διήμερο φεστιβάλ, (31 Αυγούστου- 1 Σεπτεμβρίου 2018). (Πηγή φωτογραφίας:  www.thelocal.se).

gynaikes_01 Εταιρία ταξί με οδηγούς μόνο γυναίκες: Στο Μεξικό είναι πολύ επικίνδυνο για μια γυναίκα να μπει μόνο της σε ταξί. Ο αριθμός των επιθέσεων και των δολοφονιών από οδηγούς ταξί αυξάνεται και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση ήταν επιτακτική. Μια εταιρία δημιούργησε ειδική εφαρμογή στο κινητό, που απευθύνεται μόνο σε γυναίκες. Γυναίκες πελάτισσες καλούν ταξί, των οποίων οδηγοί είναι μόνο γυναίκες. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2017 και η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη, που πλέον οι δημιουργοί σκέφτονται να επεκτείνουν την επιχείρηση αρχικά στις γύρω περιοχές κι αργότερα, (γιατί όχι;) και σε άλλες χώρες του κόσμου! Η ίδια υπηρεσία υπάρχει και στη Γαλλία, (Παρίσι), την Αίγυπτο, την Τεχεράνη, το Πακιστάν, σε πολλές πόλεις της Ινδίας, όπου το ποσοστό των επιθέσεων είναι επίσης υψηλό.

—————————————————

Διαβάστε επίσης:

Η δασκάλα που δώρισε τη ζωή σε μαθήτρια του σχολείου της: http://www.sinapantima.gr/?p=9623

S. Mayanne:Η φωτογράφος που αντιμετωπίζει τις ουλές όχι ως ατέλεια, αλλά ως κομμάτι της ιστορίας του κάθε ανθρώπου: http://www.sinapantima.gr/?p=9506

Ζωγραφική σε βάζα: http://www.sinapantima.gr/?p=9204

 

4 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments
  • February 22, 2018

    Μονο εσύ θα μπορούσες να μας παρουσιάσεις ένα τόσο γυναικείο θέμα..περιμένουμε πολλά με ανυπομονησία

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Reply
  • February 22, 2018

    πολύ καλό!!!

    Μάρθα Κ.
    Reply
  • February 22, 2018

    !!!!!!!

    Ντόρα
    Reply
  • February 22, 2018

    ωραίο άρθρο!μπράβο!!!

    Κική
    Reply