/ Δημιουργίες / Χειροποίητα φαναράκια από τενεκεδάκια

Χειροποίητα φαναράκια από τενεκεδάκια

mara on March 29, 2018 - 15:17 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Όσο ο καιρός αρχίζει να μας δείχνει το καλό του πρόσωπο, εμείς ετοιμάζουμε τη βεράντα μας- όπου θα χαλαρώνουμε με την πρώτη ευκαιρία… Αν είστε λάτρεις των κεριών και γενικότερα της διακόσμησης με ρομαντική διάθεση, θα σας δείξω κάποιες ιδέες για να φτιάξετε φαναράκια από τενεκεδάκια και να τα στολίσετε.

fanarakia_03 Κρατήστε τενεκεδάκια κονσέρβας, τενεκεδάκια από βρεφικές τροφές διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.

 

fanarakia_04  Το συγκεκριμένο το έβαψα κίτρινο και κόλλησα στο πάνω και το κάτω μέρος μπλε δαντέλα και μπλε χάντρες. Πέρασα σύρμα κι από τις δύο πλευρές κι έτοιμο το φαναράκι!

fanarakia_06 fanarakia_05 Μια άλλη ιδέα είναι να βάψετε το εσωτερικό με έντονο χρώμα, όπως το ροζ και να καλύψετε με ύφασμα, κορδέλες και χάντρες το εξωτερικό κομμάτι. Ακόμα, όμως κι αν δεν το βάψετε και κολλήσετε απλώς ύφασμα, είναι πολύ εντυπωσιακό.

fanarakia_02 fanarakia_01 Με προσοχή μπορείτε να κάνετε τρύπες σε διάφορα σχήματα. Τοποθετώντας ένα μικρό κερί στο εσωτερικό, το φαναράκι φωτίζει υπέροχα. (pinterest).

fanarakia_09 Καλό είναι να τρίψετε καλά το εσωτερικό με γυαλόχαρτο, για να μην είναι τραχύ το σημείο της τρύπας.  Από τις τρύπες μπορείτε να περάσετε και κορδέλα, όπως έκανα στο φαναράκι με την καρδιά.

fanarakia_07 fanarakia_08 Αν δεν θέλετε να βάψετε το τενεκεδάκι και θα το χρησιμοποιήσετε μόνο για διακοσμητικό, όλη η επιφάνεια μπορεί να καλυφθεί με ύφασμα και κορδέλες. Το σχέδιο στο εσωτερικό το έκανα με σιλικόνη και το έβαψα.

 

————————————————————————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

————————————————————————————————-

 Διαβάστε επίσης:

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά αντικείμενα: http://www.sinapantima.gr/?p=9653

Το Συναπάντημα φωτογραφίζει στην Άνδρο τις χειροποίητες μπιζουτιέρες του: http://www.sinapantima.gr/?p=8851

Μέρη και υπηρεσίες αποκλειστικά για γυναίκες: http://www.sinapantima.gr/?p=9710

 

 

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments