/ Προτάσεις / Βόλτα στις πιο περίεργες πεζογέφυρες του κόσμου

Βόλτα στις πιο περίεργες πεζογέφυρες του κόσμου

mara on November 2, 2018 - 10:54 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Αν σας αρέσει να περπατάτε σε γέφυρες, σίγουρα θα κάνατε ευχαρίστως έναν περίπατο σε μία από τις παρακάτω γέφυρες πεζών -που θεωρούνται από τις πιο περίεργες στον κόσμο.

 Langkawi Sky: Βρίσκεται στη Μαλαισία , 660 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η κυματιστή γέφυρα έχει ύψος 125 μέτρα κι ολοκληρώθηκε το 2005. Από το 2012 έως το 2015 ο χώρος δεν ήταν επισκέψιμος λόγω έργων. Για να φτάσουν οι επισκέπτες στο σημείο θα πρέπει να πάρουν το ασανσέρ SkyGlide. Είναι σχεδιασμένη να μπορεί να δεχθεί μέχρι 200 άτομα. (Πηγή φωτογραφίας: diariohuarpe.com)

Henderson Waves: Στα 36 μέτρα πάνω από το έδαφος, η γέφυρα αυτή είναι η μεγαλύτερη γέφυρα πεζών στη Σιγκαπούρη. Το σχέδιό της μιμείται το σχήμα του κύματος. Το ξύλο Balau που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της χρησιμοποιείται σε βαριές κατασκευές και βρίσκεται μόνο στη Νοτιοανατολική Ασία. Στο εσωτερικό της υπάρχουν κρυμμένες εσοχές, όπου οι πεζοί μπορούν να κάθονται και να απολαμβάνουν τη θέα τριγύρω. Η γέφυρα αυτή από το 2008 που τελείωσε η κατασκευή της αποτελεί δημοφιλές σημείο τα σαββατοκύριακα για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά, άτομα που λατρεύουν το τρέξιμο. Ο τρόπος που φωτίζεται το βράδυ, την κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακή. (Πηγή φωτογραφίας: Visit Singapore)

Moses Bridge: Η γέφυρα του Μωυσή βρίσκεται στην Ολλανδία και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Κοιτάζοντάς την μπορούμε να καταλάβουμε για ποιον λόγο πήρε αυτό το όνομα προς τιμήν του προφήτη Μωυσή, που άνοιξε δρόμο και περπάτησε στη θάλασσα. Οι επισκέπτες της πόλης Halsteren σίγουρα αφιερώνουν λίγο χρόνο να δουν από κοντά την ξύλινη γέφυρα που έγινε κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής του παλιού κάστρου. Το ξύλο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της είναι αδιάβροχο. Παρά το ότι η Moses Bridge είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει. (Πηγή φωτογραφίας: youtube)

 Golden Bridge: Το Βιετνάμ το έχουμε συνδέσει με υπέροχες εικόνες τροπικών δασών, όμορφων βουνών κι εντυπωσιακών παραλιών. Σίγουρα αυτή η γέφυρα προσθέτει κάτι παραπάνω στα αξιοθέατά του. Βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Da Nang και κατασκευάστηκε την άνοιξη του 2018. Το ύψος της; 150 μέτρα. Αν σας φαίνεται πολύ ψηλή, μη φοβάστε. Σίγουρα βρίσκεστε σε… καλά χέρια… (Πηγή φωτογραφίας baodanang.vn)


Διαβάστε επίσης:

J.Yost: Λογοθεραπεία με τη βοήθεια σκύλου θεραπείας: http://www.sinapantima.gr/?p=10226

Το Συναπάντημα φωτογραφίζει τις νέες του δημιουργίες στην Αλόννησο: http://www.sinapantima.gr/?p=10203

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.