/ Προτάσεις / Υπέροχες γωνιές του πλανήτη

Υπέροχες γωνιές του πλανήτη

mara on January 30, 2020 - 22:23 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Η υπέροχη σπηλιά Phraya Nakhon είναι ένα μέρος που ελάχιστοι άνθρωποι έχoυν καταφέρει να επισκεφτούν. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot της Ταϋλάνδης και η πρόσβαση στο σημείο γίνεται με βάρκα, αναρρίχηση και περπάτημα, διαδρομή που είναι αποτρεπτική για τους περισσότερους. Η εντυπωσιακή κατασκευή που βρίσκεται στη σπηλιά είναι του 19ου αιώνα κι έγινε για τον βασιλιά Chulalongkorn τον Μέγα. Όσοι βρέθηκαν εκεί λένε πως το φως που πέφτει τις πρωινές ώρες, κάνει το τοπίο μαγευτικό. (Credit:Stock Photos from Southtownboy Studio/Shutterstock)

Ένα πανέμορφο καμπαναριό, ό,τι απέμεινε από αρχαίο μοναστήρι, είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της βορειοδυτικής Ρωσίας. Το καμπαναριό της πόλης  Kalyazin πλημμύρισε μετά την κατασκευή ενός φράγματος στην περιοχή. Τα λείψανα και τα έπιπλα του εσωτερικού του απομακρύνθηκαν και πλέον το καμπαναριό προσελκύει τουρίστες που φτάνουν- στην αποβάθρα που έχει κατασκευαστεί- για να το θαυμάσουν από κοντά. (Credit:Pinterest)

Ο Ισαάκ Νεύτων -σύμφωνα με θρύλο- διατύπωσε τον νόμο της βαρύτητας βλέποντας ένα μήλο να πέφτει από δέντρο. Αυτό το δέντρο αποτελεί πλέον αξιοθέατο στο Lincolnshire. Ένας φράχτης έχει τοποθετηθεί τριγύρω για να προστατεύσει το δέντρο από τους επισκέπτες, που του προκαλούσαν ζημιές. Καρποί του φυτεύτηκαν και σε άλλα σημεία της χώρας: στον κήπο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του York και στο κολλέγιο Trinity στο Cambridge έξω από το δωμάτιο στο οποίο έμενε ο Νεύτωνας, όταν σπούδαζε εκεί. (Credit)

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.