/ Συναντήσεις / Τάσος Θεοδώρου: «Σπίτι μου είναι το Πρωινό mou»

Τάσος Θεοδώρου: «Σπίτι μου είναι το Πρωινό mou»

mara on May 15, 2014 - 15:41 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

 

Είναι από τα χαμογελαστά και ευγενικά παιδιά της ελληνικής τηλεόρασης. Η εργατικότητά του τον οδήγησε μπροστά από τις κάμερες στην πετυχημένη εκπομπή της πρωινής ζώνης του MEGA «Πρωινό Mou» με παρουσιαστές το ζεύγος Λιάγκα-Σκορδά, (2010-2011). Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εργάζεται στην Κύπρο, αλλά πάντα έχει στο μυαλό και την καρδιά το τηλεοπτικό του σπίτι και τους «συγγενείς» που αγάπησε μέσα σε αυτό.

 theodwrou_4 Εκπομπή «Your Song», Mega Κύπρου

 

Sinapantima: Όσοι σε γνωρίζουμε, το πρώτο πράγμα που με βεβαιότητα θα πούμε είναι ότι σε χαρακτηρίζει το τεράστιο και ειλικρινές χαμόγελο. Πόσο εύκολο είναι να διατηρείς την καλή διάθεση και το χαμόγελο αυτό σε έναν χώρο ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό;

Τάσος Θεοδώρου: Είναι πολύ εύκολο και… πίστεψέ με, δεν παίζει κανέναν ρόλο ο χώρος στον οποίο εργάζομαι. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τους συναδέλφους μου και τον κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω κι εγώ τις «κλειστές» μου. Όταν αισθάνομαι πως φτάνει η στιγμή να κλειστώ στον εαυτό μου, απλά δεν το δείχνω στους άλλους.

Sinapantima: Έχεις εργαστεί πολλά χρόνια πίσω και μπροστά από τις κάμερες. Ποιος ρόλος θεωρείς ότι σου ταιριάζει περισσότερο; Τι είναι πιο δύσκολο σε κάθε περίπτωση και τι πιο αγχωτικό;

Τάσος Θεοδώρου: Περνάω καλά και στα δύο! Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, προτεραιότητα μου είναι να έχω δουλειά. Ειλικρινά δεν επιδιώκω ούτε να είμαι μπροστά από την κάμερα, ούτε πίσω. Είμαι διαθέσιμος για όλα τα πόστα!

theodwrou_1

Sinapantima: Η ανεργία «χτυπά την πόρτα» στις νέες γενιές, αλλά και η δική μας γενιά έχει αντικρίσει το σκληρό της πρόσωπο. Πώς αντιμετωπίζεις αυτή τη δυσάρεστη περίοδο; Πού θεωρείς ότι πρέπει να εστιάσουμε και πού βρίσκεται η λύση;

Τάσος Θεοδώρου: Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ζω και εργάζομαι στην Κύπρο. Τον περασμένο Μάρτη έζησα όλα όσα έγιναν με τη γνωστή ιστορία του νησιού. Ξαφνικά επιχειρήσεις έκλεισαν, ήταν αδύνατη η καταβολή μισθών, ενώ ακόμη και σήμερα ισχύουν περιοριστικά μέτρα στις τράπεζες. Δεν έχω γνώσεις στα θέματα οικονομίας, όμως, καλό θα ήταν να εστιάσουμε στις μεταξύ μας σχέσεις και την ανθρωπιά. Στο όνομα της κρίσης έγιναν τα μεγαλύτερα «εγκλήματα». Πολλοί εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κατάσταση και απέλυσαν, μείωσαν μισθούς και κατέστρεψαν οικογένειες.

S: Ενώ ήσουν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας μιας επιτυχημένης εκπομπής πριν δυο χρόνια, λίγο πριν αρχίσει η σεζόν πληροφορηθήκαμε ότι αναζητάς την τύχη σου στην Κύπρο. Δεν ανανεώθηκε η πρόταση για συνεργασία με τη συγκεκριμένη ομάδα ή προτίμησες να πας κάπου όπου θα αναλάμβανες την κεντρική παρουσίαση;

Τ.Θ.: Ήταν απόφασή μου να αποχωρήσω. Και η επικεφαλής της εκπομπής, Έλενα Κατραβά, ήταν δίπλα μου όταν της ανακοίνωσα ότι θέλω να μετακομίσω στην Κύπρο. Το MEGA  κατάλαβε τις ανάγκες μου κι αποχώρησα έχοντας τις καλύτερες σχέσεις. Ακόμη και σήμερα όταν έρχομαι στην Ελλάδα πηγαίνω στο Πρωινό mou κι εμφανίζομαι στην εκπομπή με τους παλιούς μου συνεργάτες. Τους αγαπώ πολύ, όπως επίσης κι εκείνοι εμένα.

theodwrou_7

S: Σε πρόσφατη συνέντευξή σου στο κυπριακό elita.com.cy μίλησες για τη φιλία σου με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και το τηλεοπτικό σου σπίτι, αυτό του mega, το οποίο επισκέφθηκες πρόσφατα συγκινημένος. Στο «σπίτι» αυτό, όμως, οι οικοδεσπότες ήταν άλλοι αυτή τη φορά. Σου έλειψαν οι παλιοί οικοδεσπότες;

Τ.Θ.: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είναι πραγματικός φίλος και μου έχει σταθεί σε όλες τις φάσεις. Είναι καταπληκτικός στη δουλειά του, δοτικός και πανέξυπνος. Μ’ έχει φιλοξενήσει άπειρες φορές στο σπίτι του και μου έχει δώσει πολλή αγάπη. Όταν επισκέφτηκα το Πρωινό mou πέρασα υπέροχα που συνάντησα παλιούς φίλους. Γνώρισα από κοντά τον Πέτρο Κωστόπουλο και την Τζένη Μπαλατσινού. Απίστευτοι άνθρωποι και φιλόξενοι!

 theodwrou_6

Ποια εκπομπή θεωρείς περισσότερο σπίτι σου: αυτή που στέγασε το πρώτο πρωινό, (-prwino mou, mega) που έχει όμως άλλους παρουσιαστές με τους οποίους δεν συνεργάστηκες , ή αυτή που έχει ως παρουσιαστές πρώην συνεργάτες σου, (Λιάγκας-Σκορδά,Σταμάτη); Αν ήσουν Ελλάδα σε ποια εκπομπή θα σταματούσες το ζάπινγκ και για ποιον λόγο;

Τ.Θ.: Σπίτι μου είναι το MEGA και «συγγενείς» μου οι άνθρωποί του. Παρακολουθώ καθημερινά το Πρωινό mou, θέλω να πηγαίνει καλά και είμαι πάντα στη διάθεσή τους για ο,τιδήποτε χρειαστούν.

S: Θεωρείς ότι στη δουλειά μας μπορούν να χωρέσουν συναισθηματισμοί ή πρέπει να αποφασίζουμε με επαγγελματικά κριτήρια;

Τ.Θ.: Όταν εργάζομαι κάπου θέλω να με αγαπούν. Αν νιώσω ότι δεν μας ενώνει τίποτε άλλο εκτός από τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να παραμένω εκεί.  

S: Ποια θεωρείς «dream team» παρουσιαστών; Για ποια πρόταση συνεργασίας θα έπαιρνες το πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής;

Τ.Θ.: Με το χέρι στην καρδιά, θεωρώ ότι οι Κωστόπουλος-Μπαλατσινού είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους και θέλουν τον χρόνο τους. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να περάσεις στην κορυφή και να κοντράρεις στα ίσια μία εκπομπή που επί τρία χρόνια ήταν πρώτη και με διαφορά. Ήδη η εκπομπή έχει βελτιωθεί αισθητά και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δείχνει να είναι στην καλύτερή του φάση! Είναι άνετος, έχει τον χώρο που του αξίζει και δένει όμορφα με τους επικεφαλής. 

theodwrou_5

S: Ποια κοινά και ποια διαφορετικά σημεία υπάρχουν στον τρόπο παραγωγής εκπομπών σε Ελλάδα και Κύπρο;

Και οι δύο κάνουμε τηλεόραση. Δεν έχω διακρίνει διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες. Οι Κύπριοι είναι εργατικοί, φιλικοί και ακομπλεξάριστοι. Μ’ έχουν κάνει να νιώσω όμορφα, σαν να είμαι στο σπίτι μου. 

S: Τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό κοινό δείχνει μία προτίμηση στα σόου χορού. Πώς ήταν η συμμετοχή σου στο αντίστοιχο σόου της Κύπρου;

Τ.Θ.: Η συμμετοχή μου στο DanSing for you του MEGA Κύπρου, ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία. Φαντάζομαι ισχύει το αντίθετο για όσους το παρακολουθούσαν, όμως, εγώ πέρασα καλά (γέλια)! Κατάφερα να φτάσω μέχρι τον προημιτελικό (10ο live). Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του σόου ήταν ο βασικός λόγος που απάντησα θετικά.

Ν.Αβραάμ  Πηγή: Fb: Νικολέτα Αβραάμ

——————————————————————————————————————————————————-

S: Ασχολείσαι με κάποιο είδος Τέχνης;

Τ.Θ.: Εσύ που με ξέρεις, ειλικρινά  πιστεύεις ότι έχω κάποια σχέση με την Τέχνη; Είμαστε δύο διαφορετικά πράγματα!

Αγαπημένο «συναπάντημα»:

Η οικογένειά μου. Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια, μας ενώνουν πολλά και είναι πάντα στο πλευρό μου. Με στηρίζουν σε όλες τις αποφάσεις μου και βάζουν «φρένο» όταν νιώθουν πως ξεφεύγω.

Ποια είναι η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού σου;

Φυσικά το τζάκι μου. Περνάω άπειρες ώρες μπροστά του, κυρίως όταν κάνει πολύ κρύο και κάποιες φορές κοιμάμαι κιόλας εκεί!

theodwrou_3

 

Πηγή φωτογραφιών: προσωπικό αρχείο Τ. Θεοδώρου/fb

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *