/ Δημιουργίες / Φαναράκια και δημιουργίες για το πασχαλινό τραπέζι

Φαναράκια και δημιουργίες για το πασχαλινό τραπέζι

mara on April 11, 2017 - 09:22 in Δημιουργίες
5 (100%) 1 vote

Μεγάλη Εβδομάδα: Τα σχολεία είναι κλειστά, ο καιρός μας κάνει μια μικρή εισαγωγή καλοκαιριού και η δουλειά ίσως να μας κλείνει πονηρά το μάτι να χαλαρώσουμε τους ρυθμούς για δυο-τρεις μέρες. Είναι,λοιπόν, η καταλληλότερη περίοδος να αφιερώσουμε χρόνο στην οικογένεια και να δημιουργήσουμε όλοι μαζί πασχαλινά στολίδια.

pasxa_2017_03Ας δούμε κάποιες ιδέες για τη διακόσμηση του τραπεζιού της Κυριακής του Πάσχα, δωράκια που μπορούμε να κάνουμε στους καλεσμένους μας και φαναράκια για την Ανάσταση.

pasxa_2017_02 pasxa_2017_08Χρησιμοποιώντας παλιές ταινίες σας ή αγοράζοντας σύρμα από το εμπόριο, μπορείτε να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες ταινίες με αυτιά λαγού. Κολλήστε χάντρες ή αποξηραμένα λουλούδια και ετοιμάστε την καλύτερη έκπληξη για τις καλεσμένες σας, (πηγή φωτογραφιών:http://ripandtan.jennikayne.com/kids-easter-hunt, http://ripandtan.jennikayne.com/an-easter-egg-hunt-for-kids-with-amy-blessing).

 

pasxa_2017_04  pasxa_2017_05 Ξύλινα μανταλάκια, πλαστικά μάτια, χαρτόνι ή χαρτί περιτυλίγματος, ρολό χαρτιού υγείας, βαμβάκι είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε για τις πιο χαριτωμένες πινελιές της πασχαλινής μας διακόσμησης, (πηγή φωτογραφιών:https://www.toutpetitrien.ch/bricos/).

pasxa_2017_07 Μια πολύ εύκολη κατασκευή με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι. Πλαστικά μπουκάλια νερού που μετατρέπονται σε δωράκια, (πηγή φωτογραφίας: http://www.happyclippings.com/2011/04/diy-easter-bunny-bottle-2.html).

pasxa_2017_01 Αν θέλετε μία εναλλακτική πρόταση για τη διακόσμηση των αυγών: καπάκια, καλαμάκια, ένας μαρκαδόρος και πολλή φαντασία μπορούν να κάνουν τη διαφορά… (πηγή φωτογραφίας: http://phpearth.com/easter-craft-ideas-pinterest.html).

pasxa_2017_06Για τη βραδιά της Ανάστασης, αλλά και ως διακόσμηση στο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα φτιάξτε τα δικά σας φαναράκια. Τενεκεδάκια από κον κασέ είναι πολύ χρήσιμα. Πριν κάνετε ο,τιδήποτε άλλο, να αφαιρέσετε το αιχμηρό κομμάτι που έχει απομείνει από το καπάκι του. Μπορείτε πολύ εύκολα με τανάλια να το διπλώσετε, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού. Βάψτε τα με έντονα χρώματα, ζωγραφίστε τα ή βάλτε το αγαπημένο σας σχέδιο με τη μέθοδο decoupage, περάστε σύρμα και τα φαναράκια είναι έτοιμα. Μην ξεχνάτε πριν το χρώμα να περνάτε αστάρι και μετά το τελικό σχέδιο οπωσδήποτε περνάτε βερνίκι.

Καλές δημιουργίες, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία!

—————————————————————

Διαβάστε επίσης:

Ιδέες για να φτιάξετε τις δικές σας λαμπάδες: http://www.sinapantima.gr/?p=8193

Πασχαλινά Έθιμα: http://www.sinapantima.gr/?p=4912

Δημιουργώντας για το Πάσχα: http://www.sinapantima.gr/?p=6996

 

6 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments
 • April 20, 2017

  Εκπληκτικά!

  Μαρία
  Reply
 • April 20, 2017

  ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΣ ΠΑΛΙ !!!! ΜΠΡΑΒΟ , ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ !!!@ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!!!!!

  Ελένη
  Reply
 • April 20, 2017

  Μπράβο! Καλό Πάσχα!

  Δημήτρης
  Reply
 • April 20, 2017

  πολύ ωραία φαναράκια και τα δύο φαναράκια.το κίτρινο χρώμα δείχνει καταπληκτικό!

  Παύλος-Νίκα
  Reply
 • April 20, 2017

  τέλειες οι ιδεες, όπως κάθε φορά…

  από την Άνδρο
  Reply
 • August 7, 2017

  I am glad for commenting to let you know of the magnificent experience we encountered browsing your web page.

  Reply