/ Προτάσεις / «H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»: 1000 χορευτές σ’ ένα θέαμα με άρωμα Ελλάδας

«H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»: 1000 χορευτές σ’ ένα θέαμα με άρωμα Ελλάδας

mara on September 5, 2017 - 12:19 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Με αφορμή την εκδήλωση «H ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 –  στις 7.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά*, το Συναπάντημα μίλησε με τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων Ιωάννη Μαρωνίτη και τη Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου Γεωργία Παράσχου για τη σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων και τις μελλοντικές αντίστοιχες διοργανώσεις.

giorti_paradosis_04

 Συναπάντημα: Τι θα δει το κοινό στην εκδήλωση αυτή; Πόσα συγκροτήματα θα πάρουν μέρος;

giorti_paradosis_01 Ιωάννης Μαρωνίτης: Μετά τον επιτυχημένο θεσμό  «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιά και Νήσων, διοργανώνει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με άρωμα Ελλάδας και Λαϊκού Πολιτισμού: «ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ». Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά θα φιλοξενήσει 20 μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και 1000 χορευτές που θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο την προώθηση της Ελληνικής μας Παράδοσης. Μια μεγάλη γιορτή του Λαϊκού μας Πολιτισμού αφιερωμένη στους ανθρώπους που πρόσφεραν πάρα πολλά στην παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια.

Συναπάντημα: Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα βραβευτούν σπουδαίοι εκπρόσωποι του λαϊκού μας πολιτισμού. Μία ιδιαιτέρως σημαντική πρωτοβουλία, καθώς δεν βλέπουμε συχνά να αναλαμβάνονται αντίστοιχες από κρατικούς και μη φορείς. Πιστεύετε ότι έχει αναγνωριστεί η συνεισφορά τους στη μετάδοση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στους νέους;

Ιωάννης Μαρωνίτης: Στη μεγάλη μας εκδήλωση και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα τιμηθούν δεξιοτέχνες και μοναδικοί καλλιτέχνες όπως: ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Καρατάσος, οι Νίκος και Κώστας Φιδιππίδης, η Γιασεμή και ο Νίκος Σαραγκούδας ως ένα ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης της προσφοράς τους στον πολιτισμό και την παράδοση. Επίσης στους τιμώμενους είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Νίκος Διαμαντής, ο Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου Γεώργιος Χρήστου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εκδοτών Βιβλίου κ. Γρηγόριος Πλασταράς για την προσφορά τους στον Πολιτισμό. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό διαπιστώνουμε μία στροφή των νεών στους παραδοσιακούς χορούς, τη μουσική και το τραγούδι, αφού χιλιάδες νέοι εντάσσονται στους εθνικοτοπικούς συλλόγους. Πιστεύω πως σε αυτό έχουν συμβάλει οι τιμώμενοι δεξιοτέχνες κι αυτό είναι μία τρανταχτή απόδειξη της συνεισφοράς των τιμώμενων καλλιτεχνών στην ανάδειξη, μετάδοση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα στους νέους.

Συναπάντημα: Σχεδιάζετε άμεσα αντίστοιχες εκδηλώσεις; 

Ιωάννης Μαρωνίτης: Ο Όμιλος έχει έναν πλούσιο προγραμματισμό σε εκδηλώσεις που δίνουν άρωμα και χρώμα πολιτισμού στην περιοχή ευθύνης μας. Το επόμενο ραντεβού θα το δώσουμε στις 27/09/17 ημέρα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ., στο Βεάκειο Θέατρο σε μία μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Λάκης Χαλκιάς και 500 χορωδοί και στην παρουσίαση θα είναι ο Αλέξης Κωστάλας. Όλοι οι χορωδοί, σολίστ και ορχήστρα θα ενώσουν τις φωνές τους πάνω στην ωδή «ΦΩΝΗ ΚΑΡΔΙΑΣ – ΟΡΓΗ ΨΥΧΗΣ» του Μιχάλη Κοκκίνη, με στόχο να βοηθήσουμε στην ευαισθητοποίηση της Παγκόσμιας Κοινότητας για την επιστροφή των Γλυπτών.

————————————————————————————————-

Συναπάντημα: Οι βραδιές αυτές που είναι αφιερωμένες στα έθιμα του τόπου μας, φέρνουν κοντά στην παράδοσηκαι τις νεότερες γενιές: γνωρίζουν τις παραδοσιακές φορεσιές, τα παραδοσιακά όργανα. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό μήνυμα προς τους νεότερους;

giorti_paradosis_02 Γεωργία Παράσχου: Η απήχηση του κόσμου είναι μεγαλύτερη από κάθε προσδοκία. Οι Έλληνες έχουν καταλάβει πως η Παράδοσή μας είναι απαραίτητος οδηγός στην πορεία του Έθνους μας. Σε μία περίοδο συνεχούς οικονομικής δυσχέρειας, ο πολιτισμός μας και η παράδοσή μας είναι οι μόνοι φάροι που θα μπορούν να μας οδηγήσουν σε ανάπτυξη. Κι αυτό όλοι οι Έλληνες το έχουν καταλάβει και στηρίζουν όσο μπορούν τέτοιες διοργανώσεις.

———————————————

* Η είσοδος για την εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

——————————————-

Πηγή φωτογραφιών: FB

—————————————-

Διαβάστε επίσης:

Παράξενα αγάλματα σε διάφορα μέρη του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=8924

Κ. Κοτσανάς: Ο ιδρυτής των Μουσείων της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας: http://www.sinapantima.gr/?p=8453

Το Συναπάντημα φωτογραφίζει στην Άνδρο τις χειροποίητες μπιζουτιέρες του: http://www.sinapantima.gr/?p=8851

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *