/ Προτάσεις / New York -New York

New York -New York

mara on April 16, 2015 - 09:40 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

“I wanna wake up in a city that doesn’t sleep”. Μπορεί να γράφτηκαν 37 χρόνια πριν οι στίχοι αυτοί για το New York-New York, αλλά δεν θα μπορούσαν άλλοι να περιγράψουν καλύτερα αυτή την υπέροχη πόλη που πραγματικά δεν κοιμάται ποτέ και είναι γεμάτη ζωή όλο το 24ωρο. Από ταινίες και δημοφιλείς σειρές, μου είχε από νωρίς δημιουργηθεί η επιθυμία να την επισκεφθώ και από το πρώτο λεπτό ένιωσα ότι δεν θα με απογοήτευε…

n.york_22

 

Νέα Υόρκη:  Όποια εποχή και να την επισκεφθείτε, αυτό το μέρος  έχει κάτι μαγικό να σας μεταδώσει. Αν αναζητήσετε έγκαιρα τα εισιτήρια και το δωμάτιο του ξενοδοχείου, οι τιμές θα σας φανούν πολύ λογικές. Το ξενοδοχείο που επέλεξα, ήταν πολύ κοντά στο κεντρικότερο σημείο της πόλης- την Times Square- και αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή. Το συγκεκριμένο πολυτελές ξενοδοχείο έστρεψε πάνω του πριν τέσσερα χρόνια τα φώτα της δημοσιότητας, όχι για τις παροχές του, αλλά εξαιτίας ενός ροζ σκανδάλου, καθώς μία από τις καμαριέρες του κατηγόρησε τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο του διεθνούς νομισματικού ταμείου για απόπειρα βιασμού… Το μετρό που βρίσκεται πολύ κοντά, εξυπηρετεί πολύ στις μετακινήσεις.

n.york_06

Περιήγηση: Όσοι έχουν ταξιδέψει πριν από εσάς, θα σας πουν ότι δεν θα χορτάσετε να κοιτάτε ψηλά. Οι ουρανοξύστες είναι αμέτρητοι, πανύψηλοι και όταν πηγαίνουμε για πρώτη φορά, το θέαμα μας εντυπωσιάζει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η κίνηση στους δρόμους είναι φυσικά αναμενόμενη, όπως και τα νεύρα κάποιων οδηγών. Κοιτάξτε προσεκτικά τις λιμουζίνες που θα περνούν από μπροστά σας. Κάποια από αυτές μπορεί να μεταφέρει έναν από τους πολλούς διάσημους λάτρεις της πόλης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επειδή πρόκειται για μια τεράστια πόλη, μια πρώτη γνωριμία μπορείτε να κάνετε με τα κόκκινα τουριστικά λεωφορεία. Όλοι οι ξεναγοί των λεωφορείων είναι πολύ φιλικοί, κάποιοι έχουν και χιούμορ, κάποιοι  άλλοι ξέρουν πολλές πληροφορίες να σας δώσουν. Δεν πρέπει να χάσετε τη νυχτερινή βόλτα που κάνουν και φθάνει στο Brooklyn, αλλά όπως σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν όλοι οι ξεναγοί των λεωφορείων, δεν είναι ασφαλές σημείο για να κάνετε μόνοι σας νυχτερινή βόλτα και θα αρνηθούν να σταματήσουν για να κατέβετε.

Ο δρόμος Broadway: Το όνειρο πολλών ηθοποιών είναι να παίξουν σε κάποιο θέατρο του συγκεκριμένου δρόμου. Μην παραλείψετε να δείτε κάποια παράσταση. Είχα την ευκαιρία να δω το μιούζικαλ Chicago, το οποίο με ενθουσίασε.

 

n.york_09

Αξιοθέατα:
Times Square: Το «σταυροδρόμι  του κόσμου» ή αλλιώς «το κέντρο του πλανήτη», όπως την αποκαλούν. Στην περιοχή αυτή εκατομμύρια ατόμων από όλο τον κόσμο κυκλοφορούν καθημερινά. Στο σταυροδρόμι αυτό των πολιτισμών, όπως το αποκαλώ εγώ, θα δείτε τα πάντα. Από εκδηλώσεις, δρώμενα,  γυρίσματα, τον διάσημο άνδρα που παίζει κιθάρα με το λευκό μαγιό,  n.york_77μέχρι και νιόπαντρα ζευγάρια που κάνουν βόλτα αμέσως μετά τον γάμο τους.

n.york_19  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα χρώματα, οι ήχοι, οι έντονοι ρυθμοί θα σας ζαλίσουν γλυκά. Γιγαντοοθόνες πάνω σε ουρανοξύστες προβάλλουν διαφημίσεις, προγράμματα ή σημαντικά γεγονότα. Σε μία από αυτές τις οθόνες είδαμε ζωντανά την κηδεία του Michael Jackson στις 07 Ιουλίου 2009. Κάθε βράδυ πλήθος κόσμου μαζεύεται σε μία εξέδρα. Εκεί κάθονται  με ποτά στα χέρια και παρακολουθούν τους περαστικούς, τις γιγαντοοθόνες στους ουρανοξύστες τριγύρω, την πόλη που δεν κοιμάται…

n.york_24

 

Central Park: Μια τεράστια έκταση, όσο τεράστια μοιάζουν όλα στις Η.Π.Α. Ένα πάρκο-πόλη, μέσα στο οποίο θες να χαθείς και μπορείς να το πετύχεις…

n.york_10 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

n.york_18 Δεν αποκλείεται να πετύχετε και γάμο

n.york_17 Σόου από ομάδα χορευτών

Είναι τόσο αγαπημένο και δημοφιλές σημείο της πόλης, ώστε γύρω από αυτό βρίσκονται ορισμένα από τα πιο ακριβά διαμερίσματα των διασήμων. Οι ξεναγοί γνωρίζουν να σας δείξουν ποιο ανήκει στη Μαντόνα, ποιο στη Σίντι Κρόφορντ κ.ο.κ. Όπως περιγράφεται στην κεντρική ιστοσελίδα του πάρκου, υπάρχει πάντα κάτι να δεις και να κάνεις. Από  πλανόδιους χορευτές, ηθοποιούς, βόλτα με άμαξα, μέχρι βαρκάδα, γάμο, γυμναστική και επαφή με τα χαριτωμένα ζωάκια…

n.york_15 n.york_07

 

Empire State Building: To όνομα του κτιρίου αυτού προέκυψε από το «παρατσούκλι» της πολιτείας της Νέας Υόρκης, «Empire State».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA n.york_11

Υπάρχει μια ιστορία που αναφέρει ότι όταν ο άγγλος περιηγητής Henry Hudson, (1565-1611), πλέοντας στον ποταμό Hudson, είδε την ομορφιά της περιοχής είπε «αυτή είναι η νέα αυτοκρατορία», (This is the new empire). Έτσι προέκυψε και το «παρατσούκλι».  To διάσημο κτίριο στον 86ο και στον 102ο όροφο,  προσφέρει μια μοναδική θέα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA n.york_05 n.york_04 n.york_06

Ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο από τις 08.00 μέχρι τις 02.00, (τελευταία άνοδος ασανσέρ 01.15).  Από Πέμπτη έως Σάββατο, ίσως πετύχετε τον σαξοφωνίστα, ο οποίος δέχεται και παραγγελιές…(10.00-01.00). Μάλιστα, οι Αμερικανοί θεωρούν τις συγκεκριμένες μέρες και το συγκεκριμένο σημείο ιδανικό για πρόταση γάμου και ενθαρρύνουν όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό για εκείνη την ημέρα να το επισκεφθούν με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο φωτισμός του πύργου αλλάζει κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάλογα με επετείους και σημαντικά γεγονότα που θέλουν να τιμήσουν ή και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Το μεμονωμένο εισιτήριο για τον 86ο όροφο: Ενήλικες: $32, άτομα 62 ετών και πάνω: $29, παιδιά: 6-12 ετών: $26. Όσοι δεν θέλουν να περιμένουν στην ουρά, με $55 παίρνουν προτεραιότητα και ανεβαίνουν αμέσως. Η τιμή αυτή ισχύει για όλους τους επισκέπτες από έξι ετών και πάνω.Υπάρχει και το city pass, με το οποίο μπορείτε να ανέβετε δύο φορές την ίδια μέρα και να επισκεφθείτε με έκπτωση και άλλα αξιοθέατα. Πριν αγοράσετε εισιτήριο, αποφασίστε πού θέλετε να πάτε και μπορείτε να έχετε έως και 42% έκπτωση. Για τα μικρά παιδιά μέχρι έξι ετών η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ καροτσάκια μπορείτε να έχετε μέχρι το ασανσέρ.

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds:  Στην κορυφή της Times Square, από το 2000 δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Το μουσείο διαθέτει κέρινα ομοιώματα μεγάλων προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, σταρ του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, σταρ της Νέας Υόρκης, αθλητών, δημοφιλών καλλιτεχνών.

n.york_65

Είναι ένα μουσείο που διαρκώς ανανεώνει τα εκθέματά του και προσθέτει δημοφιλή και σημαντικά πρόσωπα της σύγχρονης ζωής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA n.york_68

Πολλοί επώνυμοι έχουν δωρίσει ρούχα τους για να ντυθούν τα ομοιώματά τους, τα οποία έχουν τις πραγματικές διαστάσεις τους.

n.york_69

Οι περούκες είναι φτιαγμένες από αληθινά μαλλιά, τα οποία πλένονται συχνά και τα χτενίσματα αλλάζουν ανά περιόδους, ακολουθώντας και το στυλ των προσώπων. Η διαδικασία προετοιμασίας των μαλλιών ενός ομοιώματος μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Για να βγάλετε φωτογραφία δίπλα στον πλανητάρχη, πρέπει να πληρώσετε…

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μπορείτε να τραγουδήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι και να νιώσετε παίκτης του American Idol. Το βίντεο με το τραγούδι που έχετε επιλέξει, μπορείτε να το αγοράσετε. Εγώ τραγούδησα το Dancing Queen των Abba.

n.york_62

Εισιτήρια:

Ενήλικες (13 ετών και πάνω) $37.00. Αν αγοράσετε το εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας: $29.60
Παιδιά (4-12 εών) $30.00 Αν αγοράσετε το εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας:$24.00
Παιδιά κάτω των τριών ετών Ελεύθερη είσοδος

Ground zero: Δεν υπάρχει Αμερικανός, ξεναγός ή μή, που να αναφερθεί στη θλιβερή ημερομηνία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και να μη συγκινηθεί. Όσοι μου περιέγραψαν πού βρίσκονταν εκείνη την ημέρα με τρεμάμενη φωνή κατέληγαν «και μετά καπνός, απίστευτος καπνός που δεν σε άφηνε να δεις, να αναπνεύσεις». Το World Trade Center, οι δίδυμοι πύργοι που κατέρρευσαν ύστερα από τρομοκρατικό χτύπημα, πλεόν είναι ένα μνημείο. Στο σημείο υπάρχει υπόγειο μουσείο με φωτογραφίες των θυμάτων και τμήματα από τους ουρανοξύστες και στην περίμετρο του μνημείου-των δύο τετραγώνων δηλαδή όπου κάποτε στέκονταν οι πανύψηλοι πύργοι- υπάρχουν γραμμένα τα ονόματα των 2.980 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

n.york_63 Πηγή φωτογραφίας: https://www.911memorial.org/get-involved

 

China Town:  Μια μικρή πόλη μέσα στη μεγάλη.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Είναι η πόλη των Κινέζων, μια υπαίθρια και όχι μόνο αγορά, όπου θα βρείτε να αγοράσετε τα πάντα. Αλλά και αν ακόμα δεν θέλετε να ψωνίσετε, αξίζει να κάνετε μια βόλτα σε αυτή την εντελώς διαφορετική γειτονιά της Νέας Υόρκης.

n.york_12

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Βόλτα με ελικόπτερο: Για τους τολμηρούς είναι μια εμπειρία που αξίζει… Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα μόνο τη στιγμή που συμπλήρωνα στο χαρτί που μου έδωσαν, το όνομα και το τηλέφωνο της αδερφής μου, για να την ειδοποιήσουν σε περίπτωση δυστυχήματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ βόλτα ήταν καταπληκτική, ο πιλότος ευγενικός και είναι μια αξέχαστη εμπειρία, αν και μπορεί να σας φανεί λίγο ακριβή. Σε κάθε βόλτα μπορούν να μπουν στο ελικόπτερο μέχρι τέσσερα άτομα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Από ψηλά διακρίνουμε το παλιό και το καινούριο γήπεδο Baseball

Manhattan: Περιοχή που έχει πολλά να σας δείξει:

Metropolitan Museum of Art: n.york_13 Το 1866 μια παρέα Αμερικανών στο Παρίσι αποφασίζει να ιδρύσει στη Νέα Υόρκη ένα μουσείο για να εκπαιδεύσει τους Αμερικανούς και να τους μυήσει στον μαγικό κόσμο της Τέχνης. Ιδρύθηκε το 1870 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία Τέχνης παγκοσμίως. Επισκεφθείτε το για να κάνετε ένα ταξίδι στον χρόνο από την αρχαιότητα έως σήμερα και μια γνωριμία με διάφορους πολιτισμούς μέσα από τα δύο εκατομμύρια εκθέματα έως και 5.000 ετών.

n.york_33 n.york_30 n.york_31 n.york_32 n.york_34 n.york_28 n.york_29 n.york_14

 

Ανοιχτό καθημερινά. Συγκεκριμένα: Κυριακή-Πέμπτη: 10.00-17.30/ Παρασκευή και Σάββατο: 10.00-21.00

Κλειστά την ημέρα των αμερικανικών ευχαριστιών, 25 Δεκεμβρίου, 1η Ιανουαρίου και την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Μουσείο Guggenheim: Μουσείο Τέχνης με μόνιμες και περιοδικές συλλογές, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1959 και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αρχιτεκτονικές κατασκευές του 20ου αιώνα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ανοιχτό κάθε μέρα από 10.00 έως 17.45, εκτός Πέμπτης που είναι όλη μέρα κλειστά. Τα Σάββατα είναι ανοιχτό μέχρι 19.45. Εισιτήριο μπορείτε να αγοράσετε μέχρι μισή ώρα πριν κλείσει.

Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικες: $25
Σπουδαστές και άτομα άνω των 65 ετών: $18
Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη

 

Rockefeller Center: Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 19 κτιρίων. Κτίστηκε από την οικογένεια Rockefeller και βρίσκεται μεταξύ της πέμπτης και της έκτης λεωφόρου. n.york_20

Σίγουρα θα έχετε δει στην τηλεόραση το γνωστό πελώριο χριστουγεννιάτικό του δέντρο να ανάβει. Κάντε μια βόλτα στα καταστήματα, πιείτε τον καφέ σας ή φάτε ένα από τα νόστιμα γλυκά με θέα το άγαλμα του Προμηθέα, το άγαλμα που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.

n.york_21

Πλησιάστε να δείτε και το ζώδιό σας να απεικονίζεται στο στεφάνι γύρω από το σώμα του Προμηθέα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soho: Η συγκεκριμένη γειτονιά αρχικά τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών, γιατί έγινε η γειτονιά των γκαλερί και των χώρων έκθεσης δημιουργιών πολλών καλλιτεχνών. Σήμερα είναι γνωστή γειτονιά καταστημάτων μόδας με τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα.

Staten Island: Ένα νησί με μεγάλη ιστορία.  Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ευρήματα από την αρχαϊκή περίοδο. Ο πρώτος Ευρωπαίος που έφθασε στο νησί ήταν το 1520 ο Ιταλός εξερευνητής Giovanni de Verrazzano. Το νησί έπαιξε σημαντικό ρόλο τον 18ο αιώνα στην Αμερικανική Επανάσταση και σήμερα προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές δραστηριότητες.

n.york_16

Η μεταφορά σας είναι δωρεάν και σας προτείνω να υπολογίσετε την επιστροφή σας στη Νέα Υόρκη την ώρα που βραδιάζει. Αυτό που θα αντικρίσετε, είναι κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν οι λέξεις.

n.york_26 n.york_27 n.york_22

Liberty island/Ellis Island: Από το ίδιο σημείο φεύγουν πλοία που σας οδηγούν στα δύο νησιά, στο νησί όπου βρίσκεται το σύμβολο της πόλης- το άγαλμα της ελευθερίας-και στο νησί Ellis.

n.york_01

Liberty island-Statue of Liberty: Το Άγαλμα της Ελευθερίας, που έχει ανακυρηχθεί επίσημα εθνικό μνημείο, είναι ένα δώρο από τον λαό της Γαλλίας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στη Γαλλία τον Ιούλιο του 1884. Ο θεμέλιος λίθος τοποθετήθηκε στις 5 Αυγούστου 1884 και μετά από κάποιες καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση, η κατασκευή του βάθρου ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου 1886. Το άγαλμα έφτασε στο λιμάνι της Νέας Υόρκης στις 17 Ιουνίου 1885 και έμεινε έντεκα μήνες σε κιβώτια, αναμένοντας την ολοκλήρωση του βάθρου. Στις 28 Οκτωβρίου του 1886 το Άγαλμα της Ελευθερίας παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο Grover Cleveland. Το όνομα «Νησί της Ελευθερίας» δόθηκε επίσημα από το Κογκρέσο το 1956 στο νησάκι, όπου τοποθετήθηκε το άγαλμα. Βγάλτε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και περπατήσετε στο εσωτερικό και στην περίμετρο του νησιού. Η θέα της Νέας Υόρκης ακριβώς απέναντι, είναι μοναδική.

n.york_02

Ellis Island: Το νησί των δακρύων και της ελπίδας, όπως ονομάστηκε.

n.york_03

12 εκατομμύρια μετανάστες, κυνηγώντας το αμερικανικό όνειρο, (American dream), πέρασαν από το νησί το διάστημα μεταξύ 1892 και 1954. Στο νησί αυτό εξετάζονταν οι μετανάστες, (κατά μέσο όρο από τρεις έως επτά ώρες). Όσοι κρίνονταν υγιείς, έπαιρναν το «πράσινο φως» για να ακολουθήσουν το όνειρο και να εισέλθουν στη χώρα, έτσι το νησί ήταν για αυτούς «νησί ελπίδας». Για τους υπόλοιπους το νησί γινόταν «νησί δακρύων», καθώς πολλές οικογένειες χωρίστηκαν, όταν σε κάποιους απαγορεύτηκε η είσοδος. Μεταξύ των ατόμων που πέρασαν από το νησί, ήταν και κάποια που μετέπειτα έγιναν διάσημα, (Frank Capra, Bela Lugosi, Baron Von Trapp, Irving Berlin, Max Factor, Claudette Colbert, Rudolph Valentino, Igor Sikorsky και Bob Hope).

Φαγητό: Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Νέας Υόρκης  την πρώτη μέρα- έχοντας μόλις επιλέξει μέρος για να πάρω το πρωινό μου- η έκπληξή μου ήταν μεγάλη όταν περιμένοντας  να παραγγείλω, άκουσα τη μία σερβιτόρο να μιλάει στο άτομο που ήταν στο ταμείο στα ελληνικά!!! Η ευχάριστη συνομιλία με τους Έλληνες ιδιοκτήτες του εστιατορίου ήταν και διαφωτιστική, καθώς ενημερώθηκα ότι το φιλοδώρημα που αφήνουμε εκεί, πρέπει πάντα να το υπολογίζουμε ανάλογα με τον λογαριασμό που κάνουμε -είναι σταθερό το ποσοστό επί του λογαριασμού. Στον ίδιο κεντρικό δρόμο έφαγα, έξι μέρες αργότερα, σε ένα από τα πιο πολυτελή και ακριβά εστιατόρια της περιοχής, του οποίου ιδιοκτήτης ήταν επίσης Έλληνας. Το ντεκόρ στο εσωτερικό του ήταν μοναδικό και οι σπεσιαλιτέ του ήταν πιάτα με θαλασσινά. Μαζί με τον λογαριασμό σερβίρουν όλο τον χρόνο κουραμπιέ, δίπλα και μελομακάρονο. Ο αμερικανός σερβιτόρος, μη γνωρίζοντας την καταγωγή μου, έσπευσε να εξηγήσει ότι είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην Ελλάδα έχουν ανοίξει πολλές αλυσίδες εστιατορίων στα πρότυπα της αμερικανικής κουζίνας, οπότε οι γεύσεις δεν θα σας είναι άγνωστες. Μεγάλες μερίδες παχυντικών φαγητών…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Προτείνω να επισκεφθείτε δύο ακόμα μέρη είτε για φαγητό, είτε για ποτό. Το Hard Rock Café και το Planet Hollywood είναι γνωστά και για τα αντικείμενα αξίας που έχουν στο εσωτερικό τους και ανήκουν σε μουσικούς και ηθοποιούς αντίστοιχα.

n.york_36 n.york_37 Κοστούμια των Beatles

 

n.york_23

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Απόκομμα εφημερίδας που κρατούσαν οι ηθοποιοί της ταινίας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Τα αποτυπώματα και η υπογραφή του Paul Newman

Αξίζει να περπατήσετε στις γειτονιές γύρω από τα μουσεία και γύρω από το πάρκο και τις γνωστές γέφυρες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Χαρακτηριστική γειτονιά

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Κάτω από την τεράστια γέφυρα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το γνωστό εμπορικό κέντρο με τις επώνυμες μάρκες

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Άλλος ένας γάμος που πέτυχα τυχαία κατά την επίσκεψή μου στον συγκεκριμένο καθολικό ναό

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Κίνηση στους δρόμους. Κάτω αριστερά θα δείτε τα ποδήλατα-ταξί που θα συναντήσετε πολύ συχνά

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το θέατρο, όπου ξεκίνησε την καριέρα του ο Michael Jackson και ο κόσμος που γράφει μηνύματα στη μνήμη του.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο ο καθένας από εσάς θα νιώσει πλήρης, έχοντας βιώσει μια διαφορετική εμπειρία ταξιδιού και μια αρμονική συνύπαρξη με εκατομμύρια ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών, αντιλήψεων, εθνικοτήτων. Μια τελευταία ματιά προς τον ουρανό και σε αυτά τα κτίρια που θέλουν τόσο πολύ να τον πλησιάσουν, θα καθαρίσει τη σκέψη σας και θα σας πείσει ότι αυτό το ταξίδι άξιζε πραγματικά…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

Διαβάστε επίσης:

Βαρκελώνη: Ο «ναός» του Gaudi: http://www.sinapantima.gr/?p=3172

Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των αρωμάτων και των αναμνήσεων… : http://www.sinapantima.gr/?p=3023

Ναύπακτος-Ορεινή Ναυπακτία: Μία απόδραση διαφορετική από τις άλλες…: http://www.sinapantima.gr/?p=4076

Χαλκίδα: Ανακαλύπτοντας την πόλη των «τρελών νερών» από το ενετικό κάστρο: http://www.sinapantima.gr/?p=2300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments
  • April 21, 2015

    ευτυχώς που έχουμε το Συναπάντημα να μας ταξιδεύει τόσο ωραία και να μας δείχνει προορισμούς που δεν έχουμε επισκεφτεί

    nansy
    Reply
  • April 21, 2015

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙΣ! ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ

    ΣΜΑΡΑΓΔΑ Π.
    Reply
  • April 21, 2015

    den exei tyxei na paw. mou aresei, giati den meneis sta pio gnwsta meri, alla akoma kai se tetoious proorismous proteineis to kati parapanw.

    dimitris
    Reply
  • April 21, 2015

    ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ!

    ΜΑΝΘΟΣ Γ.
    Reply
  • April 21, 2015

    πόσο ωραίο μέρος!

    rallou
    Reply
  • April 21, 2015

    καταπληκτικό αφιέρωμα στη Ν.Υόρκη.μπράβο!!!!!!!!!!!!

    αγγελική
    Reply
  • Pingback:Το «Συναπάντημα» σας συστήνει το Παρίσι. | Giroapola

  • June 30, 2017

    Ενα ανεκπληρωτο ονειρο μου!!!! Ευχομαι να το ζησω καποτε.

    Νέλλυ
    Reply
  • June 30, 2017

    Θα πάω και γωωωωωω

    Vasilis
    Reply