/ Συναντήσεις / Drone ανακάλυψε μνημείο 5.000 ετών

Drone ανακάλυψε μνημείο 5.000 ετών

mara on July 20, 2018 - 09:28 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

Drone ανακάλυψε προϊστορικό κυκλικό μνημείο κοντά σε τάφο 5.000 ετών στο Newgrange της Ιρλανδίας.  Είναι το τέταρτο μνημείο που ανακαλύπτεται κοντά στον συγκεκριμένο τάφο. Οι αρχαιολόγοι έχουν φέρει στην επιφάνεια ένα μεγάλο μονοπάτι γύρω από τον τάφο, που είναι μία μυστηριώδης προϊστορική κατασκευή και βρίσκεται δίπλα στον Ποταμό Boyne, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια του Δουβλίνου. Πιστεύεται ότι η τοποθεσία και ο τρόπος κατασκευής αυτού του μονοπατιού σχετίζεται με την ανατολή και τη δύση του ήλιου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και της άνοιξης.

drone_03 credit: interestingengineering.com

Τα σημάδια του νέου ευρήματος ανακάλυψαν οι ιστορικοί Anthony Murphy και Ken Williams- που μένουν στην περιοχή, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ένα drone για να κάνουν εναέριες λήψεις του χώρου γύρω από το Newgrange – συμπεριλαμβανομένων των νέων ανασκαφών που γίνονται εκεί.

Τα ευρήματα αποκαλύπτουν τη σημασία που είχε η συγκεκριμένη περιοχή για τους αρχαίους κατοίκους της 5.000 χρόνια πριν – πάνω από 100 χρόνια πριν χτιστεί ο νεολιθικός πέτρινος κύκλος στο Στόουνχεντζ στην Αγγλία και περίπου 400 χρόνια πριν τις πυραμίδες στη Γκίζα της Αιγύπτου, όπως υπολογίζουν οι αρχαιολόγοι.

Newgrange Passage Tomb, Co. Meath, Ireland Ο τάφος του  Newgrange προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Το 2015 μάλιστα ανατέθηκε στην αρχαιολόγο Joanna Leigh να κάνει περισσότερες ανασκαφές, καθώς όλοι πλέον είναι σίγουροι πως το υπέδαφος αυτού του μέρους κρύβει πολλούς αρχαιολογικούς θησαυρούς. (Credit: www.worldheritageireland.ie)

————————————————————————————-

Διαβάστε επίσης:

L. Turkenich: Η γυναίκα που δημιούργησε μία νέα, ενδιαφέρουσα γραφή: http://www.sinapantima.gr/?p=9868

Σκόπελος: Το καταπράσινο νησί των θρύλων: http://www.sinapantima.gr/?p=9963

Κοσμήματα που φτιάχνονται εύκολα και με λίγα υλικά: http://www.sinapantima.gr/?p=10027

1 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comments