/ Συναντήσεις / Έρευνα: Τα βιβλία μάς κάνουν ευτυχισμένους και βελτιώνουν τις σχέσεις μας

Έρευνα: Τα βιβλία μάς κάνουν ευτυχισμένους και βελτιώνουν τις σχέσεις μας

mara on June 27, 2019 - 22:23 in Συναντήσεις
5 (100%) 1 vote

Ένα βιβλίο μπορεί να μας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά και να μας ταξιδέψει στον θαυμαστό κόσμο της γνώσης. Αυτό που πολλοί από εμάς ίσως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ήταν ότι διαβάζοντας συχνά, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ευτυχία και τη βελτίωση των σχέσεών μας. Έτσι τουλάχιστον δείχνει πρόσφατη έρευνα που ανατέθηκε από την εταιρία Kindle στην Kelton Global. Άτομα από 13 διαφορετικές χώρες απάντησαν στις ερωτήσεις και τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το 71% -εκείνων που διαβάζουν εβδομαδιαίως κάποιο βιβλίο- δήλωσε ευτυχισμένο σε σύγκριση με το 55% των υπόλοιπων αναγνωστών. Η χαλάρωση και τα θετικά αποτελέσματα από την ανάγνωση μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους οι λάτρεις των βιβλίων αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που διαβάζουν λιγότερο συχνά ή καθόλου.

Οι “βιβλιοφάγοι” μάλιστα δήλωσαν πως πολλές φορές προτιμούν να ακυρώσουν οποιονδήποτε άλλο προγραμματισμό για έξοδο ή άθληση, προκειμένου να αφιερώσουν λίγο χρόνο στον εαυτό τους και σε αυτό που λατρεύουν: την ανάγνωση. Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων αποδίδει τη βελτίωση των σχέσεών του στα βιβλία, λέγοντας ότι ανυπομονεί να συζητήσει για όσα διαβάζει με άλλους.

Το 41% των ζευγαριών δήλωσε ότι η συζήτηση για βιβλία ήταν ένας από τους λόγους που ερωτεύθηκε. Και μην ξεχνάμε ότι δεν είναι λίγα τα άτομα που στρέφονται σε εξειδικευμένα βιβλία για να διαβάσουν συμβουλές για διάφορα θέματα, ακόμα και για να αναζητήσουν απαντήσεις.

Ραντεβού στα βιβλιοπωλεία, λοιπόν…


Πηγή έρευνας

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest


Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Πώς επηρεάζει η γέννηση ενός παιδιού την επαγγελματική πορεία των γυναικών;

Εντυπωσιακές παιδικές χαρές

Κατασκευές για παιδικό πάρτι με θέμα το ποδόσφαιρο

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Comments are closed.