/ Δημιουργίες / Δημιουργίες σε γυαλί

Δημιουργίες σε γυαλί

mara on July 1, 2019 - 09:26 in Δημιουργίες
5 (100%) 3 votes

 

Τα μπουκάλια και τα βαζάκια που μπαίνουν στο σπίτι μας ως δοχεία φαγώσιμων ή αφεψημάτων, είναι τα πιο εύκολα υλικά για τις κατασκευές μας. Σας έχω δείξει και στο παρελθόν πολλές ιδέες και θα δούμε πολλές ακόμα στο μέλλον, καθώς και τρόπους αξιοποίησης όλων αυτών των υλικών που υπάρχουν σε αφθονία.

Τα γυάλινα μπουκάλια με νερό στο ψυγείο, μπορούν να έχουν ένα ωραίο σχέδιο ζωγραφισμένο από εμάς. Το αυτοκίνητο είναι πολύ εντυπωσιακό κι εύκολο. Επιλέξτε έντονα χρώματα.

Μία γυναικεία φιγούρα είναι ένα πιο ρομαντικό θέμα…

Πεταλούδα κι ονειροπαγίδα. Μπορείτε να γεμίσετε τα μπουκάλια με μικρές πέτρες ή με άμμο και να φτιάξετε ένα υπέροχο διακοσμητικό.

Φτιάξτε λεμονάδα ή λικέρ και δωρίστε τα μέσα σε μπουκάλι που ζωγραφίσατε…

Τα σκουρόχρωμα μπουκάλια χρειάζονται περισσότερη διαδικασία για να μπορέσουμε να τα ζωγραφίσουμε. Περνάμε αστάρι, μετά το ακρυλικό χρώμα και το σχέδιό μας και στο τέλος περνάμε βερνίκι. Στο συγκεκριμένο -μετά το κίντρινο χρώμα- έβαλα στρας κι αστεράκια και κόλλησα μία καρδιά γυάλινη και κορδέλα στη θέση του φελλού.

Με τον ίδιο τρόπο στόλισα το μουκάλι, το έβαψα και ζωγράφισα τον ήλιο.

Επιλέγουμε ανοιχτά ή σκούρα χρώματα και δείχνουν το ίδιο όμορφα, γιατί η επιφάνεια γίνεται λευκή με το αστάρι.

Πολύ μεγάλο γυάλινο μπουκάλι από χυμό ροδιού. Με σπάγκο, κοχύλια, το αγαπημένο μας θαλασσινό σχέδιο- εγώ έφτιαξα ιππόκαμπο από χοντρό χαρτόνι- και στην κορυφή ένα μεγάλο κοχύλι-βάση για κερί. Ένα πανέμορφο στολίδι!

 

 Tα μπουκάλια από αναψυκτικό είναι μικρά και είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν σε έναν εσωτερικό χώρο. Χρησιμοποίησα σπάγκο, κοχύλια και υλικά από τραπεζομάντηλο που δεν χρειαζόμουν. Μπορείτε να βάλετε λιγότερα διακοσμητικά και να τα κάνετε πιο λιτά ή πιο “φορτωμένα”, ανάλογα με το πώς σας αρέσουν.

 

Με σπάγκο και κοχύλια

Με σπάγκο, κοχύλι κι αστερία φτιαγμένο από πηλό.

 

Mε σπάγκο μπορούμε να “ντύσουμε” όλη την επιφάνεια του μπουκαλιού ή ένα μεγάλο μέρος της. Κολλάμε αποξηραμένα λουλούδια, πέρλες, κορδέλες και το στολίδι μας είναι έτοιμο.

 Με τη μέθοδο decoupage επίσης μπορούμε να κάνουμε ξεχωριστές δημιουργίες. Τοποθετούμε στο εσωτερικό αρωματικά-χρωματιστά ξύλα ή αρωματική άμμο και στολίζουμε με κοχύλια ή χάντρες.

Μικρά βαζάκια μελιού: Κόλλησα λευκή δαντέλα στο εξωτερικό, έβαλα αρωματική άμμο και κεράκια στο εσωτερικό.

Όταν ανάβουν τα κεράκια και φωτίζεται το βαζάκι, φαίνεται υπέροχη αυτή η κατασκευή. Ιδανική για χώρους με… ρομαντική διάθεση.

Η πιο εύκολη δημιουργία είναι να τοποθετήσετε σε βαζάκι πέτρες, ξύλα και υλικά που βρήκατε στη θάλασσα κι ένα κεράκι.

 

——————————————————–

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

 

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

——————————————————–

Διαβάστε επίσης:

Όταν τα μπαχαρικά βάζουν πινελιές διακόσμησης: http://www.sinapantima.gr/?p=2940

Αξιοποιώντας τα βαζάκια στη…διακόσμηση: http://www.sinapantima.gr/?p=4307

Ταξιδεύοντας στη διακόσμηση με χειροποίητα καραβάκια: http://www.sinapantima.gr/?p=5434

Διακόσμηση παιδικού πάρτι και βάφτισης: http://www.sinapantima.gr/?p=5266

 

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 3 votes

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *