/ Δημιουργίες / Ανανεώνουμε τη διακόσμηση αξιοποιώντας παλιά αντικείμενα

Ανανεώνουμε τη διακόσμηση αξιοποιώντας παλιά αντικείμενα

mara on March 20, 2020 - 21:44 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Κάνοντας εκκαθαρίσεις σε ντουλάπες, αποθήκες και συρτάρια, πολλές φορές βιαζόμαστε να πετάξουμε κάποια αντικείμενα. Αν σας αρέσουν οι κατασκευές, δείτε κάποιες ιδέες για το πώς θα δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία σε πράγματα που έχετε ήδη σπίτι.

Το μπαλκόνι ή η αυλή γίνεται πλέον ο χώρος απόδρασής μας και η ανανέωσή τους μπορεί να γίνει χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Ένα παλιό ξύλινο στροφείο με φαντασία κι όρεξη γίνεται ένα υπέροχο τραπεζάκι.

Αφού ζωγράφισα βυθό στις δύο επιφάνειές του, κόλλησα σπάγκο, στην κάτω επιφάνεια κόλλησα κοχύλια, στερέωσα τζάμι στην πάνω επιφάνεια κι έβαλα ροδάκια από κάτω. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό!

Οι γυάλες πιάνουν χώρο κι αν δεν έχετε πλέον ψαράκια, θα σκέφτεστε πως δεν έχει νόημα να τις κρατάτε. Μπορείτε να τις μετατρέψετε σε πανέμορφα διακοσμητικά για το σαλόνι ή τη βεράντα σας. Στη συγκεκριμένη ζωγράφισα έναν βυθό, ψάρια, ένα κασόνι με θησαυρό, μια άγκυρα. Τοποθέτησα στο εσωτερικό πέτρες και μεγάλα κοχύλια, μπλε αρωματική άμμο κι ένα μεγάλο κερί. Αντί για κερί, μπορείτε να βάλετε φωτάκια.

 

Ένα όμορφο μπουκάλι κρασί, που σας θυμίζει κάποιο ταξίδι σας στο εξωτερικό, μετατρέπεται πολύ εύκολα σε ένα πρωτότυπο κηροπήγιο.

Και κάπου εκεί κρυμμένος σε μια ντουλάπα στο παιδικό δωμάτιο ένας παλιός καθρέφτης. Μην τον πετάξετε, απλώς φτιάξτε τον αλλιώς. Στον συγκεκριμένο έβγαλα τα ξύλινα διακοσμητικά που είχε και πέρασα αστάρι, έξυσα για να γίνει λεία η επιφάνεια και να μην υπάρχουν κενά από τα προηγούμενα σχέδια. Του άλλαξα το χρώμα από λευκό σε λιλά, κόλλησα μία κορδέλα με τριαντάφυλλα γύρω του, με την τεχνική του ντεκουπάζ έβαλα σχέδια και κόλλησα κι ένα φτερό ίδιας απόχρωσης.

Μία θήκη για τα κλειδιά όταν μπαίνει στο παιδικό δωμάτιο πίσω από την πόρτα για να συγκρατεί το μπουρνούζι ή το μπουφάν, αλλάζει εύκολα όψη με ζωγραφική ή με την τεχνική του ντεκουπάζ. Εδώ έκοψα το σκοινί κι έβαλα ένα μικρό γαντζάκι.

Κάθε ξύλινη επιφάνεια ανανεώνεται με πολύ απλό τρόπο. Στην κλειδοθήκη αυτή έβαλα λευκή σφραγίδα με τριντάφυλλα.

Ακόμα και τα μικρά γλαστράκια αλλάζουν με μια κορδέλα/ δαντέλα και μία διακοσμητική πέτρα.

Το μικρό ποτιστήρι που δεν χρησιμοποιήσατε ποτέ για το πότισμα των φυτών σας, κάντε το μολυβοθήκη. Στολίστε το με αυτοκόλλητα, κορδέλες και με ό,τι άλλο ταιριάζει με τη διακόσμηση του δωματίου που θα το έχετε.

Για το τέλος άφησα δύο αντικείμενα που δεν τα στολίζουμε, αλλά μπορεί να τα βρούμε σε μεγάλες ποσότητες στις ντουλάπες και τα συρτάρια μας, οπότε καλό είναι να έχουμε μια ιδέα πώς μπορούν να αξιοποιηθούν.

Μία μπλούζα που δεν φοράμε πλέον, γίνεται τσάντα για τα ψώνια μας που αποθηκεύεται σε μία από τις θήκες της κανονικής μας τσάντας. Κόβουμε το πάνω μέρος τα μανίκια και στο κάτω μέρος κόβουμε μακριές λωρίδες και τις δένουμε κόμπο, έτσι δεν θα χρειαστεί να τη ράψουμε. Στη συγκεκριμένη έβαλα μπογιά με γκλίτερ και κόλλησα πέρλες.

Κομμάτι από σπασμένο κολιέ μεταμορφώνεται στο αγαπημένο μας μπρελόκ.


Διαβάστε επίσης:

Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά και παλιά αντικείμενα

Kürşat Ceylan: Ο δημιουργός του έξυπνου μπαστουνιού

Υπέροχα εγκαταλελειμμένα κτίρια σε διάφορα μέρη του κόσμου

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.