/ Δημιουργίες / Χειροποίητες κατασκευές Χριστουγέννων

Χειροποίητες κατασκευές Χριστουγέννων

mara on December 21, 2020 - 10:04 in Δημιουργίες
5 (100%) 2 votes

Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, των εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων του σπιτιού σίγουρα μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση. Και δεν υπάρχουν ωραιότερα στολίδια από αυτά που φτιάχνουμε οι ίδιοι μόνοι ή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Η αγάπη είναι το μήνυμα των εορτών και οι ξύλινες καρδιές- το σύμβολο της αγάπης- γίνονται υπέροχα διακοσμητικά είτε για την πιατέλα στην τραπεζαρία μας με κεράκια, είτε μόνες τους πάνω στο τραπέζι με διακοσμητικά αστεράκια και γκλίτερ. Μπορούμε επίσης να κολλήσουμε κορδέλες στο πίσω μέρος και να τις κρεμάσουμε στο δέντρο. Για την εξώπορτα μία υπέροχη ιδέα είναι το στεφάνι από υλικά που έχουμε σπίτι και θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε, όπως οι κουβαρίστρες, (φωτογραφία δεξία: credit)

 Στο εμπόριο υπάρχουν ξύλινα σχέδια, όπως οι καρδιές, με τρυπούλες από τις οποίες μπορούμε να περάσουμε κορδελίτσες και να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Με πολλά ή λιγότερα χρώματα τα στολίδια είναι το ίδιο όμορφα.

  Σε κάποια κοχύλια έβαψα με χρυσό χρώμα το περίγραμμά τους. Πραγματικά εντυπωσιακά!

Αν θέλουμε να ανανεώσουμε τη διακόσμηση των προηγούμενων ετών, μπορούμε να βάλουμε μια πιο παιχνιδιάρικη πινελιά στα παλιά μας στολίδια. Με δύο ματάκια, πον πον, κουμπιά κάνουμε εύκολες κατασκευές και περνάμε αξέχαστες ώρες δημιουργίας με τα παιδιά μας.

Με ξυλάκια κανέλας.

 Άλλη μία κατασκευή που μπορούν να κάνουν εύκολα τα μικρά μας αγγελούδια. Βάφουμε το κουκουνάρι, βάζουμε γκλίτερ, ξυλάκια, ματάκια, πον πον και φτιάχνουμε έναν όμορφο σκιέρ.

Τα μπουκάλια πολύ εύκολα “ντύνονται” με σπάγκο. Πάνω ζωγράφισα με χρυσό χρώμα.

Φυσικά το γούρι για τη νέα χρονιά δεν μπορεί να λείπει. Αν θέλουμε κάτι διαφορετικό, πέρα από ρόδια και πέταλα, χρησιμοποιούμε ξύλινα πιρούνια, κουτάλες με κορδέλες, κουδουνάκια, διακοσμητικά λουλούδια…

 Τα χειροποίητα βαζάκια είναι φυσικά πολύ εντυπωσιακά. Δείτε περισσότερα εδώ. 

 Με τεχνική decoupage εδώ.

 Περισσότερες ιδέες εδώ.

 Χριστουγεννιάτικα σχέδια σε πέτρες εδώ.

 

Καλές γιορτές με υγεία!

 

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.