/ Uncategorized / Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Η.Καρελλά

Κερδίστε προσκλήσεις για τη «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Η.Καρελλά

mara on October 13, 2023 - 08:44 in Uncategorized, Προτάσεις
5 (100%) 2 votes

 

Το Συναπάντημα στηρίζει αξιόλογες παραστάσεις και για άλλη μια φορά, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει τη δυνατότητα στους αναγνώστες του να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις.  Από την Κυριακή 15/10 και κάθε Κυριακή δύο τυχεροί αναγνώστες θα κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την  παράσταση «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» του Ηλία Καρελλά στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.

 Για να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό, κοινοποιήστε τη σχετική δημοσίευση του Συναπαντήματος στο Facebook, (βεβαιωθείτε ότι είστε φίλοι με το Συναπάντημα και ότι το ταγκάρετε στις δημοσιεύσεις, για να φαίνεται η συμμετοχή σας). Οι νικητές θα ενημερώνονται με προσωπικό μήνυμα και θα μπορούν να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους στα τηλ. 210 7777104 & 210 7777124 Δευτέρα έως Παρασκευή (09.30 -16.30). Οι προσκλήσεις δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερο χρόνο:  Το εμβληματικό έργο του Mike Kenny «Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι» αγαπήθηκε από 40.000 θεατές την περασμένη σεζόν και κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Ένα έργο με έντονο εκπαιδευτικό χαρακτήρα, γεμάτο συναισθήματα, διαχρονικά μηνύματα και ελπίδα, για θεατές κάθε ηλικίας. Σκοπός του είναι να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στη διαφορετικότητα, την απομόνωση, τον ρατσισμό, τον πόλεμο, το περιβάλλον, την απώλεια, τις μαθησιακές δυσκολίες, με τρόπο απλό και τρυφερό τονίζοντας την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία.

Πρωταγωνιστεί στον ρόλο της κυρίας Πιρς η γνωστή τραγουδίστρια και ηθοποιός Idra Kayne. Tον ρόλο της μικρής Λέτι ερμηνεύει η Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη. Στην παράσταση παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος, στον ρόλο του νεαρού Κόνραντ, και Φάνης Παυλόπουλος στον ρόλο του αφηγητή. Η ανατρεπτική μπάντα String Demons, ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ειδικά για την παράσταση, τονίζοντας άλλοτε με ατμοσφαιρικό και άλλοτε με εκρηκτικό τρόπο τα συναισθήματα του έργου, ενώ η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας. Μια ολοκληρωμένη πρόταση στο παιδικό θέαμα με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά, που συνδυάζει μοναδικά επί σκηνής, τους ηθοποιούς, το σύγχρονο θέατρο σκιών και τη ζωντανή μουσική. Η παράσταση έχει αποσπάσει ήδη σπουδαίες κριτικές και βραβεία από την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της την σεζόν 2022-2023.

Η υπόθεση του έργου: Είναι 1944, το Λονδίνο βομβαρδίζεται. Η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα στο χέρι και ένα γράμμα καρφιτσωμένο στο παλτό της, οι γονείς της τη βάζουν στο τρένο. Σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή, θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!

Παραστάσεις από 15 Οκτωβρίου 2023 καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στις 10.30 π.μ για τα σχολεία και Κυριακή στις 11.30 π.μ για το κοινό και για Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά από 7 ετών.

Ταυτότητα παράστασης:
Συγγραφέας: Mike Kenny
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία/Σκηνογραφία/Φωτισμοί: Ηλίας Καρελλάς
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Πρωτότυπη μουσική: String Demons
Κατασκευή σκηνικού: Μιχάλης Ράπτης
Κατασκευή φιγούρας θεάτρου σκιών: Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Τζιβελέκης
Κοστούμια: «Βεστιάριο»

Πρωταγωνιστούν:
Λέτι: Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη
Κυρία Πιρς: Idra Kayne
Κόνραντ: Μάκης Νάνος
Αφηγητής: Φάνης Παυλόπουλος
Μουσική ζωντανά στη σκηνή: String Demons

Οργάνωση παραγωγής: Τέχνης Πολιτεία

Χορηγός επικοινωνίας: Ιστοσελίδα www.sinapantima.gr

Comments are disabled
Rate this article
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.