/ Προτάσεις / 100 αφίσες για την Κρήτη με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

100 αφίσες για την Κρήτη με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

mara on June 26, 2017 - 21:22 in Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

 

Μία πρωτότυπη έκθεση γραφιστικής αφίσας φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την Κρήτη, με τίτλο “100 Posters for Crete” θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιουλίου έως τις 18 Αυγούστου 2017 στο κτίριο των Στρατώνων του Φρουρίου Φιρκά, στην καρδιά του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων.

kriti_afisa_01

100 γραφίστες που ζουν στην Ελλάδα, την Κύπρο και σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, προσκλήθηκαν να σχεδιάσουν αφιλοκερδώς από μία αφίσα με θέμα την Κρήτη.  Οι 100 αυτές αφίσες που θα εκτεθούν, ταυτόχρονα θα πωλούνται σε αντίτυπα έναντι πολύ χαμηλής τιμής. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους, θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου δύο πολύ δραστήριων και παραγωγικών φιλανθρωπικών φορέων του νομού Χανίων, της «ΕΛΕΠΑΠ Χανίων» και του «Ορίζοντα».

Ο επισκέπτης, πέρα από τη χαρά της ανθρωπιστικής προσφοράς, θα μπορεί να απολαύσει συγκεντρωμένα 100 διαφορετικά έργα που αγγίζουν κάθε έκφανση του νησιού, πολιτισμική, πολιτιστική, τουριστική, ανθρωπολογική, οικολογική, διατροφική κ.ο.κ. Οι δημιουργοί με τα έργα τους καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα τεχνικών, αλλά και θεμάτων, που αν μη τι άλλο προσφέρουν μια πανδαισία ερεθισμάτων για σκέψη και προβληματισμό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις το χιούμορ τους προσφέρει και γέλιο! Ο σκοπός της έκθεσης είναι αφενός να συνδράμει στο έργο δύο πολύ σημαντικών φιλανθρωπικών φορέων της πόλης των Χανίων, αφετέρου να αναδείξει το ελληνικό γραφιστικό design με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτό επιλέχθηκε να γίνει στην ελληνική επαρχία, σ’ ένα πολύ αγαπητό ταξιδιωτικό προορισμό, στο αποκορύφωμα της τουριστικής κίνησης, ώστε να μπορέσει να αγκαλιαστεί από πλήθος ανθρώπων, που θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους σε κάθε γωνιά του κόσμου.

To ωράριο λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Την έκθεση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και το Omen Art Shop Gallery.

Το Συναπάντημα εύχεται καλή επιτυχία και ελπίζει η δράση αυτή να βρει μιμητές!

——————————————————-

Διαβάστε επίσης:

Βόλτα στα…περίεργα του κόσμου: http://www.sinapantima.gr/?p=8598

Κοσμήματα από φελλό: http://www.sinapantima.gr/?p=8571

Μέρη βγαλμένα από τα παραμύθια…: http://www.sinapantima.gr/?p=8556

0 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *