/ Uncategorized / Το Συναπάντημα σας συστήνει το Παρίσι

Το Συναπάντημα σας συστήνει το Παρίσι

mara on March 21, 2016 - 11:23 in Uncategorized, Προτάσεις
5 (100%) 1 vote

Το Παρίσι, η πόλη του Φωτός, όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε, αποτελεί έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται ως προορισμός που πρέπει κάποιος να επισκεφθεί μια φορά στη ζωή του. Μια πόλη που έχει σε πολλές γωνίες της τον «αέρα» μιας άλλης εποχής… Σε κάποια bistro η ατμόσφαιρα θα σας θυμίσει ταινίες του ‘50 και σε γραφικά σοκάκια με θέα τον Σηκουάνα, κάτω από το φως των φαναριών, ίσως έρθουν στα αυτιά σας γνωστές μελωδίες της υπέροχης γαλλικής μουσικής και νιώσετε για λίγο πρωταγωνιστές σε ρομαντική κομεντί. Πολλά αξιοθέατα, πολλά σημεία άξια να περιπλανηθείτε, μια πόλη άκρως τουριστική με κατοίκους όμως που δεν μιλούν ή δεν είναι καθόλου πρόθυμοι να μιλήσουν αγγλικά σε βαθμό ενοχλητικό κάποιες φορές. Ένας οδηγός της πόλης, λοιπόν, είναι απαραίτητος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Όπως σε κάθε άλλο ταξίδι, έτσι και σε αυτό, καλό είναι να κάνετε έναν καλό προγραμματισμό: ποια αξιοθέατα θα δείτε, σε ποιες περιοχές θέλετε να πάτε. Υπάρχει μία κάρτα η Paris Passlib’ που σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα με έκπτωση και με σειρά προτεραιότητας, ώστε να μην περιμένετε στις μεγάλες σειρές των δημοφιλών αξιοθέατων. Η τιμή της κάρτας είναι ανάλογη της διάρκειας που θα διαλέξετε. Υπάρχει κάρτα με ισχύ για δύο, τρεις ή πέντε μέρες.

 

Πύργος του Άιφελ:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το σύμβολο της Γαλλικής πρωτεύουσας, το πιο γνωστό αξιοθέατο του Παρισιού και σίγουρα ένα από τα πιο φωτογραφημένα παγκοσμίως. Με ύψος 324 μ. και βάρος  10.100 τόνων, κατασκευάστηκε-όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Γάλλοι- μέσα σε δύο χρόνια, δύο μήνες και πέντε μέρες για τη Διεθνή Έκθεση το 1889. Μπορείτε να ανέβετε είτε από τις σκάλες, είτε με το ασανσέρ. Στον πρώτο όροφο υπάρχουν μαγαζιά, στον δεύτερο υπάρχει το γνωστό εστιατόριο Jules Verne, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας 125 μέτρα ψηλά από το έδαφος. Τέλος, στον τρίτο όροφο θα απολαύσετε θέα της πόλης –360° μοιρών . Μπορείτε να κλείσετε online το εισιτήριό σας στο: www.tour-eiffel.fr

Εισιτήριο εισόδου για τον 2ο όροφο με ασανσέρ:

Ενήλικες: €9
12-24 ετών: €7.50
4-11 ετών και άτομα με αναπηρία: €4.50
Είσοδος για τον τελευταίο όροφο με ασανσέρ:

Ενήλικες: €15.50
12-24: €13.50
4-11 και άτομα με αναπηρία: €11
Εισιτήριο εισόδου από τα σκαλιά:

Ενήλικες: €5
12-24: €4
4-11: €3.50

Ώρες λειτουργίας:

Από 2 Σεπτεμβρίου έως 14 Ιουνίου:
– Τα ασανσέρ λειτουργούν από τις  9.30 έως τις 23.45 (τελευταία διαδρομή 23.00 ή 22.30 από τον πάνω όροφο)

– Πρόσβαση στα σκαλιά: από τις 9.30 έως τις 18.30, (τελευταία είσοδος στις 18.00).
Από τις 15 Ιουνίου έως την 1η Σεπτεμβρίου:

– Τα ασανσέρ λειτουργούν από τις  9.30 έως τις 00.45 (τελευταία διαδρομή τα μεσάνυχτα ή 23.00 από τον πάνω όροφο)

– Πρόσβαση στα σκαλιά: από τις 9.30 έως τις 00.45 (τελευταία είσοδος τα μεσάνυχτα).

Η πρόσβαση στον τελευταίο όροφο κάποιες φορές δεν είναι δυνατή λόγω κακοκαιρίας και έντονης συννεφιάς.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου.

Trocadero/ Palais de Chaillot: OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο σημείο αυτό συχνά οι ξεναγοί το αποκαλούν σημείο όπου φαίνεται ο πύργος του Άιφελ ολόκληρος και είναι σίγουρα για τον λόγο αυτό ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της πόλης. Οι κήποι της περιοχής που εκτείνονται σε 10.000 m² δημιουργήθηκαν το 1937 για τη Διεθνή Έκθεση. Τα σιντριβάνια με τα 20 κανόνια νερού, τα αγάλματα και τα φώτα δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Ο λόφος του Trocadero είναι ο λόφος του  Chaillot, ενός πρώην χωριού. Η περιοχή πήρε το όνομά της εις ανάμνηση της μάχης στο Trocadero, (31 Αυγούστου 1823), όπου Γάλλοι εισέβαλαν στο νησί Trocadero στα νότια της Ισπανίας και το κυρίευσαν. Το 1937 για τη Διεθνή Έκθεση, κατεδαφίστηκε το παλάτι του Τροκαντερό και αντικαταστάθηκε από το Palais de Chaillot, που σήμερα φιλοξενεί μουσεία: ναυτικό μουσείο, μουσείο εθνολογίας και ένα θέατρο. Εικόνες του σημείου αυτού έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για διάφορους λόγους, άλλοτε θετικούς και άλλοτε όχι. Εδώ με φόντο τον Πύργο του Άιφελ φωτογραφήθηκε ο Χίτλερ το 1940, χαρακτηριστική φωτογραφία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο παλάτι Chaillot τα Ενωμένα Έθνη υιοθέτησαν τη Διεθνή Ανακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου του 1948 και το παλάτι αυτό αποτέλεσε και το αρχικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ.

Μονμάρτη: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Basilique du Sacré-Couer de Monmarte: Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου της Μονμάρτης. Η εκκλησία εγκαινιάστηκε το 1919. Με το χαρακτηριστικό της λευκό χρώμα είναι μίξη ρωμαϊκού-βυζαντινού στυλ και στο εσωτερικό της στην οροφή βρίσκεται το μεγαλύτερο ψηφιδωτό στη Γαλλία, (480 m²). Αξίζει να δείτε την κρύπτη και τη θέα από τον θόλο.

Η είσοδος για το ναό είναι ελεύθερη.

Για τον θόλο και την κρύπτη:  €8 / €5 (4-16 ετών)
Για τον θόλο: €6 / €4 (4-16 ετών)
Για την κρύπτη: €3/  €2 (4-16 ετών)

Ο θόλος και η κρύπτη ετησίως παραμένουν κλειστά: 1-15 Ιανουαρίου.

Ώρες επίσκεψης:

Από τις 06.00 έως τις 22.30, (τελευταία είσοδος 22.15).

Ο θόλος: 08.30-20.00 από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο και 09.00- 17.00 από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου.

Ανεβείτε τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία και σταθείτε να βγάλετε φωτογραφίες και να απολαύσετε την πανοραμική θέα της πόλης, σε ύψος 130 μέτρων. Για τους λάτρεις του γαλλικού κινηματογράφου, θα αναγνωρίσετε το σημείο αυτό που έχει φιλοξενήσει σκηνές ταινιών, (σκηνές μιας δικής μου πολύ αγαπημένης ταινίας: Αμελί-Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain του 2001). OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα γραφικά δρομάκια δίπλα στην εκκλησία φιλοξενούν τους γνωστούς ζωγράφους που θα σας κάνουν τα πορτρέτα σας OLYMPUS DIGITAL CAMERA

και στο τέλος του λόφου θα βρείτε το φημισμένο καμπαρέ Moulin Rouge. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Arc de Triomphe: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Η Αψίδα του θριάμβου: Είναι η μεγαλύτερη αψίδα στον κόσμο και φυσικά οι Γάλλοι δεν έχουν αφήσει ούτε αυτό το αξιοθέατο ανεκμετάλλευτο, καθώς για να ανεβείτε στο πάνω μέρος της, πρέπει να πληρώσετε εισιτήριο. Κατασκευάστηκε με εντολή του Ναπολέοντα το 1806 για να γιορτάσει τη νίκη του στο Austerlitz. Αρχιτέκτονες οι: Chalgrin, Joust και Blouet. Τα γλυπτά σχεδιάστηκαν από τους: Cortot, Rude, Etex, Pradier και Lemaire. Στη βάση της υπάρχει το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κάθε μέρα στις 18.30 η φλόγα που καίει, ανανεώνεται. Η θέα είναι πολύ ωραία, όπως σε κάθε ψηλό σημείο της πόλης. Στο εσωτερικό της υπάρχει μουσείο με υλικό σχετικό με την ιστορία της Αψίδας. Το εισιτήριο εισόδου κοστίζει 12 ευρώ.

Ανοιχτά:

Από 1 Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 10.00-23.00

Από 1 Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου: 10.00-22.30

Τελευταία είσοδος 45 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου.

Ελεύθερη είσοδος:

Την πρώτη Κυριακή του μήνα μεταξύ 1 Νοεμβρίου και 31 Μαρτίου

Ελεύθερη είσοδος σε μαθητές, άτομα με ειδικές ανάγκες και στον συνοδό τους, σε άνεργους και άτομα που παίρνουν επιδόματα πρόνοιας από το γαλλικό κράτος.

Notre-Dame- Η Παναγία των Παρισίων: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο καθεδρικός ναός του Παρισιού ολοκληρώθηκε το 1345. Πρόκειται για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής γοτθικού ρυθμού στη Γαλλία και ένας από τους πιο διάσημους ναούς παγκοσμίως. Στην κορυφή των 402 σκαλιών των πύργων στο εσωτερικό του ναού, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει πανοραμική θέα της πόλης. Αφιερώστε χρόνο να παρατηρήσετε το καμπαναριό και τα διάσημα αγάλματα, ανάμεσα στα οποία και το διάσημο άγαλμα, (strix=Στριξ*), που αναπαριστά το μυθολογικό πτηνό που έφερνε κακούς οιωνούς και τρεφόταν με ανθρώπινη σάρκα και αίμα.  paris_71

(πηγή συγκεκριμένης φωτογραφίας:studiosparis.wordpress.com)

(*Στριξ είναι η πρώτη επιστημονική ονομασία για ένα είδος κουκουβάγιας).

Μεμονωμένη επίσκεψη: €10. Μειωμένο: €8

Ελεύθερη είσοδος: Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Ώρες που είναι ανοιχτά:

Από 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 10.00-18.30

Από 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου 10.00-17.30

Τελευταία είσοδος 45 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Ανοιχτά έως αργά:

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο: Παρασκευή και Σάββατο 10.00-23.00.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου.

Musée d’Orsay:OLYMPUS DIGITAL CAMERA Σιδηροδρομικός σταθμός που θυμίζει ανάκτορο και εγκαινιάστηκε για την παγκόσμια έκθεση το 1900. Περιλαμβάνει μία μεγάλη συλλογή έργων Τέχνης Ιμπρεσιονισμού και δυτικής Τέχνης από το 1848 έως το 1914. Πίνακες, αγάλματα, δείγματα αρχιτεκτονικής, διακόσμησης, φωτογραφίας. Στο τέλος του 2011 το μουσείο άνοιξε και πάλι όλους τους ανακαινισμένους χώρους του.

Είσοδος: €12 / €9 μειωμένο
Ελεύθερη είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 09.30-18.00 και Πέμπτη μέχρι 21.45.

Τα ταμεία για αγορά εισιτηρίων είναι ανοιχτά μέχρι 30 λεπτά πριν κλείσει το μουσείο.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου.

Musée du Louvre: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το Μουσείο του Λούβρου: Υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές για το πώς πήρε το όνομά του. Κάποιοι υποστηρίζουν από την τοποθεσία όπου κατασκευάστηκε, (Lupara: lupus στα λατινικά σημαίνει λύκος- στην περιοχή υπήρχαν πολλοί λύκοι). Το Λούβρο έγινε μουσείο μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Ως εκείνη την εποχή υπήρξε ανάκτορο και πιο πριν φρούριο. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αν και υπολογίζεται πως διαθέτει 440.000 αντικείμενα, το κοινό έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει μόνο 35.000.

Από τα πολύ σπουδαία έργα που φιλοξενεί, θα ξεχωρίσω τρία:

Η Νίκη της Σαμοθράκης: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Από τα πιο σπουδαία εκθέματα του μουσείου, πράγμα που φαίνεται και από τη θέση στην οποία έχει τοποθετηθεί. Το μουσείο έχει τόσα πολλά εκθέματα, που σίγουρα δεν είναι εφικτό να τα δει κάποιος όλα με μία μόνο επίσκεψη, (Ίσως ούτε με δεκάδες επισκέψεις. Σε ντοκιμαντέρ της αγγλικής τηλεοράσης που είχα παρακολουθήσει παλιότερα, κάποιος καθηγητής έλεγε χαρακτηριστικά ότι ίσως ούτε οι υπάλληλοι του μουσείου μπορέσουν να δουν όλα τα εκθέματα). Το συγκεκριμένο, όμως, έργο βρίσκεται σχεδόν στην είσοδο και μαζί με την Τζοκόντα είναι ένα από τα εκθέματα που επιδιώκουν όλοι να δουν. Παριστάνει τη φτερωτή θεά Νίκη. Το μαρμάρινο αυτό γλυπτό της ελληνιστικής εποχής – άγνωστου καλλιτέχνη- βρέθηκε στο ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.

Η Αφροδίτη της ΜήλουOLYMPUS DIGITAL CAMERA Άγαλμα, της ελληνιστικής εποχής, το οποίο βρέθηκε την άνοιξη του 1820 σε αγροτική περιοχή της Μήλου από έναν αγρότη.

Η Τζοκόντα ή Μόνα Λίζα του Ιταλού Λεονάρντο ντα Βίντσι: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, συζύγου του Φρανσέσκο ντελ Τζοκόντο, (1503-1519). Το έργο αυτό έχει απασχολήσει κατά καιρούς μελετητές, καθώς η έκφραση του προσώπου που απεικονίζεται είναι αινιγματική. Πολλές θεωρίες έχουν ακουστεί για το τι και ποιον ήθελε να αποτυπώσει ο καλλιτέχνης. Στις θεωρίες που ακούγονται  να προσθέσουμε και εκείνη σύμφωνα με την οποία το έργο που εκτίθεται στο μουσείο και φωτογραφίζουν με θαυμασμό οι επισκέπτες είναι ένα απλό αντίγραφο- για λόγους ασφαλείας. Η θεωρία αυτή φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά-εκτός Τρίτης- 09.00-18.00

Τετάρτες και Παρασκευές ως 21.45

Κλειστά: 1η Ιανουαρίου, 25 Δεκεμβρίου

 

Opéra National de Paris – Palais Garnier: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 19ου αιώνα, άνοιξε το 1875. Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο παραπάνω για να θαυμάσετε την οροφή του κεντρικού αμφιθέατρου, ζωγραφισμένη από τον Chagall.

Είσοδος: €11, €7 (για μαθητές)

Είσοδος ελεύθερη σε άνεργους

Ώρες λειτουργίας:

Η κεντρική σκάλα, το φουαγιέ, το μουσείο, η περιοχή με τις περιοδικές εκθέσεις, το αμφιθέατρο, (αν δεν είναι κλειστό λόγω παράστασης ή για τεχνικούς λόγους), είναι ανοιχτά κάθε μέρα από τις 10.00 έως τις 17.00, (τελευταία είσοδος 16.30).

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 25 Δεκεμβρίου.

Panthéon: Δημιουργός του ο Soufflot (1713-1780). Αρχικά λειτούργησε ως εκκλησία και κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επαντάστασης έγινε ο χώρος ταφής διάσημων προσωπικοτήτων.  72 σπουδαίοι Γάλλοι αναπαύονται εδώ, ανάμεσά τους: Voltaire, Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola, Jean Jaurès, Jean Moulin, André Malraux. Το εκκρεμές του Foucault, (Φουκώ), βρίσκεται κάτω από τον θόλο. Εκκρεμή του Φουκώ υπάρχουν σε διάφορα σημεία παγκοσμίως. Στο Πάνθεον η ύπαρξή του δικαιολογείται και από το ότι το πείραμα αυτό παρουσιάστηκε από τον ίδιο τον Φουκώ στο Πάνθεον μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη παρουσίασή του στη Μεσημβρινή Αίθουσα του Αστεροσκοπείου του Παρισιού τον Φεβρουάριο του 1851. (Να θυμίσουμε με λίγα λόγια ότι η ελεύθερη μεταβολή του επιπέδου κίνησης του εκκρεμούς είναι μία απόδειξη της κίνησης της γης).

Τιμή εισιτηρίου: €7.50 / €4.50 (μειωμένο)

Ελεύθερη είσοδος:

Πρώτη Κυριακή του μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας:

Από 1η Απριλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 10.00-18.30

Από 1η Οκτωβρίου έως 31 Μαρτίου 10.00-18.00

Τελευταία είσοδος: 45 λεπτά πριν το κλείσιμο.

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου

Bateaux-Mouches – Κρουαζιέρα στον Σηκουάνα. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Θα περάσετε μπροστά από κάποια αξιοθέατα της πόλης, φυσικά και από τον Πύργο του Άιφελ. Η ξενάγηση είναι διαθέσιμη σε έξι διαφορετικές γλώσσες. Τη νύχτα είναι πραγματικά μαγευτική η βόλτα αυτή.

 

Grand Palais: paris_62 (πηγή φωτογραφίας: grandpalais.fr)

Βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού, στη λεωφόρο Champs-Élysées. Κατασκευάστηκε για τη Διεθνή Έκθεση το 1900 και αφιερώθηκε στη δόξα της γαλλικής τέχνης. Το 2000 αναγνωρίστηκε ως ιστορικό μνημείο. Τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο αφιέρωμα, στη γαλλική πρωτεύουσα γίνονται εργασίες στο εσωτερικό του, ώστε να ανοίξουν και περισσότεροι χώροι στο κοινό.

Champs-Élysées: OLYMPUS DIGITAL CAMERAΓια πολλά χρόνια –στο παρελθόν τουλάχιστον- αναδεικνυόταν ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της Ευρώπης. Η λεωφόρος των Ηλυσίων Πεδίων είναι από τους πιο γνωστούς δρόμους της πόλης του φωτός, καθώς οδηγεί στην Αψίδα του Θριάμβου. Εδώ κοντά θα βρείτε μερικές από τις ακριβές επώνυμες μάρκες, καταστήματα, καφετέριες. Περπατήστε το βραδάκι και απολαύστε την ωραία εικόνα της φωταγωγημένης λεωφόρου.

Ανάκτορο των Βερσαλλιών: OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από το 1682 ως το 1789 οι Βερσαλλίες αποτελούσαν την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σήμερα είναι ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μέχρι το 1660 ήταν ένα μικρό παλάτι. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΔ΄ αποφάσισε να επεκτείνει το παλάτι, χωρίς κατεδαφίσει το αρχικό. Το 1685 ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εργασίες και στα τέλη του 18ου αιώνα το ανάκτορο πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στο εσωτερικό του θα δείτε την περίφημη αίθουσα με τους καθρέφτες, μήκους 70 μέτρων,OLYMPUS DIGITAL CAMERA

πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες σπουδαίων δημιουργών,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

βασιλικά δωμάτια. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο εξωτερικό του θα δείτε τους τεράστιους κήπους με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα.  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Στην τεράστια έκταση των κήπων μπορείτε να περιηγηθείτε με ένα τρενάκι, στο οποίο μπορείτε να ακούσετε τουλάχιστον σε τρεις διαφορετικές γλώσσες πληροφορίες για ό,τι βλέπετε.

L’ oragerie:OLYMPUS DIGITAL CAMERA Για τους λάτρεις της Τέχνης, η επίσκεψη σε αυτό το μουσείο είναι απαραίτητη. Τόσο που ξεχνάς και την τεράστια ουρά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο μουσείο φιλοξενούνται οι συλλογές του Jean Walter και του Paul Guillaume, που είναι αφιερωμένες σε μεγάλα ονόματα του 20ου αιώνα: Renoir, Cezanne, Matisse, Picasso, Soutine,  Τα νούφαρα, το αριστούργημα του Claude Monet είναι από τα πιο γνωστά και αξιόλογα έργα του μουσείου. Είναι ένας πραγματικός παράδεισος για όσους λατρεύουν τη ζωγραφική…

Τιμή εισιτηρίου: 9€

Ελεύθερη είσοδος κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Ώρες λειτουργίας: 09.00-18.00, (οι επισκέπτες παρακαλούνται να αποχωρούν στις 17.45).

Είναι ανοιχτά: 1η Ιανουαρίου, το Πάσχα, τη Δευτέρα μετά το Πάσχα, της Αναλήψεως, 8 Μαΐου, την εβδομάδα μετά την Πεντηκοστή, Δευτέρα της Πεντηκοστής, 14 Ιουλίου, 15 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου.

 

Disneyland: OLYMPUS DIGITAL CAMERA Φυσικά, μία επίσκεψη στο Παρίσι, ολοκληρώνεται με μια ολοήμερη εκδρομή στον κόσμο των παραμυθιών, εκεί που όλοι γινόμαστε παιδιά και με έναν μαγικό τρόπο ξεχνάμε ό,τι μας απασχολεί-σαν να το αφήνουμε στην είσοδο. Αφιερώστε δυο λεπτά στην είσοδο και κάντε έναν καλό προγραμματισμό. Αυτό που καλό είναι να γνωρίζετε είναι το FASTPASS, τη δυνατότητα να περνάτε γρήγορα μέσα σε κάποια παιχνίδια, χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Πρόκειται για μία δωρεάν υπηρεσία που σας επιτρέπει να μπείτε στα πιο δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Space Mountain, ένα από τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου και το Twilight Zone Tower of Terror, χωρίς αναμονή στην ουρά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε το εισιτήριο στη μηχανή FASTPASS, να πάρετε το χαρτί που βγαίνει με την αναγραφόμενη ώρα που σας ενημερώνει ότι πρέπει να είστε πίσω, να κάνετε τη βόλτα στο πάρκο και να επιστρέψετε τη συγκεκριμένη ώρα μπαίνοντας στην ειδική FASTPASS είσοδο. Το εισιτήριο είναι λίγο τσουχτερό, αλλά είναι μία βόλτα που θα θυμάστε! Αν μείνετε σε κάποιο ξενοδοχείο μέσα στο πάρκο, προφανώς έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε όλα τα παιχνίδια χωρίς ταλαιπωρία.

Paris Catacombs: Στην επίσημη ιστοσελίδα της πόλης, στα 10 πιο σπουδαία αξιοθέατα συμπεριλαμβάνονται και οι κατακόμβες. Οι προτεινόμενες ξεναγήσεις είναι διαφόρων κατηγοριών, διαρκειών και τιμών. Η πιο οικονομική είναι μία τρίωρη βόλτα στον τόπο όπου έχουν θαφτεί πάνω από έξι εκατομμύρια Γάλλοι. Στα τέλη του 1700 εκατομμύρια πτώματα μεταφέρθηκαν από τα γεμάτα κοιμητήρια και τοποθετήθηκαν το ένα πάνω στο άλλο, σχηματίζοντας στην κυριολεξία τοίχους από ανθρώπινα οστά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Το σημείο, όπου έχασε τη ζωή της η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχει συμπεριληφθεί στις ξεναγήσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Αντίγραφο του Αγάλματος της Ελευθερίας, το δώρο των Γάλλων στην Αμερική. Στο Παρίσι υπάρχουν τρία αντίγραφά του, για να θυμίζουν στους Γάλλους το δώρο που έκαναν και σήμερα αποτελεί το σύμβολο των Η.Π.Α. (Αναλυτικά για το Άγαλμα της ελευθερίας μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες στο αφιέρωμα που έχει γίνει από το Συναπάντημα στη Νέα Υόρκη: http://www.sinapantima.gr/?p=4574 ).

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι Γάλλοι πηγαίνουν στις όχθες του Σηκουάνα, κάθονται στις ξαπλώστρες και απολαμβάνουν τον καλό καιρό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Από το ταξίδι αυτό σίγουρα θα φύγετε με μια γλυκιά γεύση γαλλικού κρασιού και τον παριζιάνικο «αέρα» μιας εποχής άνθισης των Τεχνών και των Γραμμάτων, που όλοι νοσταλγούν…

Οι παραπάνω φωτογραφίες ανήκουν στη δημιουργό της σελίδας «Το Συναπάντημα» και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους χωρίς την αναφορά πηγής προέλευσής τους.

The above photos are copyright protected by law and their reproduction without the permission of the creator of the webpage “to sinapantima” is prohibited.

———————————————————————————————————————————————————————————————–

* Οι ώρες λειτουργίας και οι τιμές εισόδου των αξιοθέατων ισχύουν μέχρι αυτή τη στιγμή και με βάση τις πληροφορίες στις επίσημες ιστοσελίδες τους και είναι πιθανό να αλλάξουν σε βάθος χρόνου

Διαβάστε επίσης:

Ρώμη: Η αιώνια πόλη μας αποκαλύπτεται…: http://www.sinapantima.gr/?p=4718

Μπάνσκο: Ο παράδεισος των σκιέρ: http://www.sinapantima.gr/?p=6519

Κωνσταντινούπολη: Η Πόλη των αρωμάτων και των αναμνήσεων…: http://www.sinapantima.gr/?p=3023

Βαρκελώνη: Ο «ναός» του Gaudi: http://www.sinapantima.gr/?p=3172

Ύδρα: Η αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού: http://www.sinapantima.gr/?p=5306

14 POST COMMENT
Rate this article
5 (100%) 1 vote

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments
 • Pingback:Το «Συναπάντημα» σας συστήνει το Παρίσι | Giroapola

 • March 23, 2016

  poly wraio keimeno!well done!

  Amanda
  Reply
 • March 23, 2016

  πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. θα διαβάσω κι άλλα δικά σου άρθρα

  Χρήστος- Κέρκυρα
  Reply
 • March 23, 2016

  φανταστικό!!!!!!

  Καίτη-Καρδίτσα
  Reply
 • March 23, 2016

  άρτιο κείμεο και όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε!

  Μερόπη
  Reply
 • March 23, 2016

  ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-ΑΤΤΙΚΗ
  Reply
 • March 23, 2016

  διαβάζω με πολλή προσοχή όλα τα αφιερώματα σε περιοχές. σε όσα έχω πάει, αλλά και εκεί που δεν έτυχε, διακρίνω πάντα τον ίδιο επαγγελματισμό στην παρουσίαση!

  ταξιδεύω συχνά
  Reply
 • March 23, 2016

  απλά, τέλειο!

  από την Κω
  Reply
 • March 23, 2016

  άλλο ένα αξιόλογο κείμενο για έναν δημοφιλή προορισμό. θα το εκτυπώσω να το έχω

  Αρλέτα Ζ. -Γερμανία
  Reply
 • March 23, 2016

  i live in Africa since i was born. My father is Greek. i practice my Greek with your excellent texts! bravo!

  Emily- katagogi apo Ydra
  Reply
 • March 25, 2016

  πάρα πολύ ωραίο!

  Δήμητρα
  Reply
 • March 25, 2016

  ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

  ΧΡΗΣΤΟΣ
  Reply
 • March 29, 2017

  Η παρουσίαση σας είναι παρά πολύ αναλυτική και κατατοπιστική για κάποιον που δε έχει πάει ποτέ στο Παρίσι. Ακόμη και για αυτούς που ξέρουν το Παρίσι, είναι ένα μεγάλο βοήθημα. Καλη η οργάνωση. Όποιος πάει θα περάσει πολύ καλά.

  Γιώργος Π.
  Reply
 • March 29, 2017

  Τέλειο!

  Βιβή
  Reply